Tomas Ledins fina gest på 70-årsdagen – skänker intäkterna till välgörenhet: ”Win, win”

Den folkkäre artisten Tomas Ledin firar 70 år och 50 år som artist med en stor jubileumskonsert.

Överskottet av intäkterna skänker han till välgörenhet.

Tomas Ledin fick sitt stora genombrott 1980 då han var med i Melodifestivalen med låten ”Just Nu” som också vann och fick tävla för Sverige i Eurovision Song Contest i Haag året efter.

Men redan innan det hade han en karriär som vissångare, han var också bakgrundssångare åt ABBA på deras turnéer.

tomas ledin, melodifestivalen
Foto: Eric Johannesson / SCANPIX / TT

Idag är han en av Sveriges främsta artister och de flesta känner nog igen flera av Tomas Ledins, 69, hits.

Hans årliga sommarplåga ”Sommaren är kort”, sjungs fortfarande på skolavslutningar runt om i landet.

Samtidigt går folk dagligen runt och nynnar på flera av hans tidlösa låtar som ”En del av mitt hjärta” och ”I natt är jag din”.

Tomas Ledin fyller 70 år

Den 25 februari i år firar Tomas ledin 70 år och 50 år som artist, det med en jubileumskonsert . Detta i Avicii arena, även känt som Globen, i Stockholm.

Enligt Tomas själv kommer det bli en mycket speciell kväll med överraskningar och gästartister.

Skänker intäkterna till välgörenhet

Men det är inte bara Tomas egen födelsedag och karriär som står i fokus under konserten. I en intervju i Efter fem berättar han om att han också samlar in pengar till välgörenhet under konsertens gång.

– Jag har inget större behov av att få uppmärksamhet på mina födelsedagar. Jag tycker att jag får tillräckligt me uppmärksamhet ändå. Men så kände vi, 50 år som artist, 70 år, och som jag sa tidigare jag har stått större delen av livet på scenen och att få fira det tillsammans med den publik som betyder så mycket för mig och mitt skapande genom åren skulle ju vara fantastiskt. Att då kunna göra någonting positivt av det här genom att donera alla intäkter, då blir det en win win, säger Tomas Ledin till Efter fem. 

– Jag bestämde mig faktiskt samtidigt som vi tog beslutet att göra konserten, att de tre organisationer som jag har stöttat under många år ska få dela på intäkterna, säger Tomas.

Foto: TT

Organisationerna som får dela på intäkterna är en organisation som heter Gula Änglarna, med människor som lever i hemlöshet, fattigpensionärer och ungdomar som lever i utsatta situationer. Den andra organisationen är Svensk Tibetanska Skol- och Kulturföreningen, som stöttar för folket i Tibet och den tredje organisationen är Rocking pots, en kör i Östersund som bildat en stiftelse som jobbar med integration.

Så fint gjort av Tomas Ledin! En man med ett stort hjärta.

Exit mobile version