Foto: Henrik Montgomery/TT & Maja Suslin/TT

Tommy Körbergs insikt med frun Anne-Charlotte efter åren ihop

Tommy Körberg har kommit till en viktig insikt med hustrun Anne-Charlotte.
Det gäller liv och död.
– Vi har bestämt att det ska vara vi och vi älskar varandra, säger han till Hemmets journal.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

76-årige Tommy Körberg är under 2024 högaktuell i rollen som Gottfrid i ”Änglagård”-musikalen på Oscarsteatern i Stockholm till och med 14 december. I vår ger han sig ut på vägarna och turnerar med sin musik igen landet runt.

Vid sin sida har den folkkäre stjärnan hustrun Anne-Charlotte Körberg, som också är hans manager. Paret möttes första gången då hon var konsertbesökare på en av Körbergs spelningar.

Så träffade Tommy Körberg sin hustru

Tommy har förklarat att de fick ögonkontakt – men att en annan person först stod i vägen för deras respektive synfält.

– Jag såg ett leende och ett par väldigt livsbejakande ögon. Det var en fyllskalle som ställde sig i vägen, och jag sade: ”kan du inte flytta på dig?” Han stod i vägen för många men framför allt för den här kvinnan som jag ville titta på. För när hon såg på mig så kände jag: ”ja! Jag syns också, jag inte bara hörs”. Då sa jag: ”om du inte flyttar på dig, så spelar jag inte en ton till”. Och då kom fyra andra människor och slängde ut den här personen. Sen hade jag fri syn och fortsatte konserten. Sen pratade vi lite efteråt, sade Körberg tidigare i år i TV4-programmet ”Malou möter”.

När Körberg inte står på scen har han i flera år kunnat koppla av i sommarbostaden med Anne-Charlotte i Trosas skärgård.

– Det tillhörde Benny Anderssons mark och till en början hyrde jag huset av honom, men till slut fick jag köpa loss det. Där sover jag som allra bäst. Och apropå döden, det är där jag helst dör när den dagen kommer, säger Körberg i en intervju med Hemmets journal.

Insikten med hustrun Anne-Charlotte Körberg

Där passar han också på att hylla hustrun ordentligt.

– Hon är det jag är mest stolt över i min tillvaro. Albert Finney sjöng en sång som heter Those other men, som är ett slags hyllning till alla män före mig som lärde henne hur bra hon är. Det är inte många män som sjunger den typen av texter idag, men det är så jag känner. Jag visade Anne-Charlotte den där texten idag. Hon blev faktiskt lite rörd, säger Körberg till Hemmets journal.

Artisten, med klassiska låtar som ”Stad i ljus”, ”Anthem” och ”Fait accompli” (den senare med BAO) på sin repertoar, har också kommit till en ordentlig insikt gällande hustrun. En insikt som faktiskt gäller liv och död.

– Skulle jag leva med någon som är mer negativ skulle jag nog dö av leda. Anne-Charlotte piggar upp mig genom att sätta press på mig att jag inte ska gnälla så mycket. Vi har bestämt att det ska vara vi och vi älskar varandra. Jag kan avundas hur lätt hon ser på livet. Det syns så tydligt i både hennes ögon och leende. Det är vackert, säger Körberg.

Så fint uttryckt av dig, Tommy!

LÄS MER: