Tommy Körbergs ånger – orden om frun Anne-Charlotte som stjärnan ville klippa bort: ”Nej…”

Tommy Körberg gästar ”Malou möter” i TV4 på tisdagen.
Då öppnar stjärnan upp om hur det gick till när han träffade hustrun Anne-Charlotte Körberg.
– Jag såg ett leende och ett par väldigt livsbejakande ögon, säger han i programmet.

Tommy Körberg är högaktuell på scenen – både nu och under sommaren.

Under vintern och våren har han hyllats av recensenterna för sin gestaltning av rollfiguren Gottfrid i musikalen  ”Änglagård” på Oscarsteatern i Stockholm.

I sommar väntar en stor turné över hela landet med start i Örebro 5 juli och final i Gävle 24 augusti, och då är det Körbergs låtskatt som står i fokus. ”Grand Finale” beskrivs som en resumé av den folkkäre artistens 50 år på scenen.

Men innan dess har Körberg stannat till i TV4-huset och nyligen genomfört en exklusiv intervju med Malou von Sivers i programmet ”Malou möter” som sänds på tisdagkvällen.

Tommy Körbergs första möte med hustrun Anne-Charlotte

I samtalet berättar Körberg bland annat om hur det gick till då han först mötte sin älskade hustru Anne-Charlotte Körberg. Artisten förklarar att han minns det klart och tydligt.

Paret möttes första gången då hon var konsertbesökare på en av Körbergs spelningar. Tommy Körberg berättar att de fick ögonkontakt – men att en annan person först stod i vägen för deras respektive synfält.

De hade nämligen bara ögon för varandra.

– Jag såg ett leende och ett par väldigt livsbejakande ögon. Det var en fyllskalle som ställde sig i vägen, och jag sade: ”kan du inte flytta på dig?” Han stod i vägen för många men framför allt för den här kvinnan som jag ville titta på. För när hon såg på mig så kände jag: ”ja! Jag syns också, jag inte bara hörs”. Då sa jag: ”om du inte flyttar på dig, så spelar jag inte en ton till”. Och då kom fyra andra människor och slängde ut den här personen. Sen hade jag fri syn och fortsatte konserten. Sen pratade vi lite efteråt, säger Körberg i TV4-programmet.

Han får frågan om han var blyg.

Orden Körberg vill klippa bort i Malou-intervjun

Körberg svarar, men ändrar sig sen och önskar klippa bort det hela.

– Ja, ja … Men hon var lite såhär: ”Nej. Han är så känd”, tror jag. ”Sånt ska vi akta oss för”. Nej, klipp bort det där, haha. Hon får förklara själv tror jag, säger han.

Tommy Körberg skrattar, innan Anne-Charlotte stiger in i studion för att ge sin version av det hela.

– Jag var lite deppig och tyckte att jag måste ha lite glädje i livet. Då övertalade jag några kompisar att vi skulle åka och se på Tommy Körberg. För jag ville ha lite bra musik och jag hade ju honom som idol. Då åkte vi dit och hade det bästa bordet. Det var en öppen dörr som man kunde se igenom och då kliver han på. Och då tittade vi på varandra, säger hon i ”Malou möter” och berättar att de log mot varandra innan de senare träffades samma kväll.

Samtidigt hade stjärnans blivande hustru svårt att smälta det faktum att hon gick ut med sin idol.

Anne-Charlotte berättar att hon under en längre tid hade svårt för att säga ”Tommy”. I stället använde hon ett annat kärt ord om kärleken.

– Sen när vi började träffas mer, så hade jag svårt att säga ”Tommy”. För mig satt det ihop med personen och idolen ”Tommy Körberg”. Det var för att jag ville att det skulle vara på riktigt, du och jag. Då sa jag ”älskling” hela tiden. Men jag sa inte det till Tommy förrän säkert ett par år efteråt. ”Du vet att jag hade jättesvårt att säga ditt namn”. Det var mycket så, säger Anne-Charlotte i programmet.

I sommar firar paret 17 år som gifta! Stort grattis till kärleken!

”Malou möter” sänds tisdag 23 april klockan 21.00 i TV4 och TV4 Play. Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev