Tommy Körbergs ord om Helen Sjöholm – så är relationen egentligen
Helen Sjöholm, Tommy Körberg

Foto: Annika Berglund/Monkberry/SVT, Anders Wiklund / TT

Tommy Körbergs fina ord om Helen Sjöholm – så är relationen egentligen: ”En outtalad kontakt”

Tommy Körberg och Helen Sjöholm har två av Sveriges mest fantastiska röster, och är otroligt folkkära artister. I en intervju med Expressen har Tommy förklarat hur härligt han tycker det är att få arbeta med just Helen.

Genom åren har Tommy Körberg och Helen Sjöholm skördat stora framgångar. Både på varsitt håll, men även gemensamt.

Sångarna är båda två kända för sina otroligt vackra röster, och de har gång på gång berört sin publik till både tårar och gåshud.

STOCKHOLM 2017-01-24 Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Peter Jöback stod för första gången på scen tillsammans när "I love musicals" sommaren 2017 kom till Ullevi. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 2017-01-24 Tommy Körberg, Helen Sjöholm och Peter Jöback stod för första gången på scen tillsammans när ”I love musicals” sommaren 2017 kom till Ullevi. Foto: Anders Wiklund / TT

För tillfället arbetar de tillsammans med musikalen Änglagård som har premiär den 10 september.

Läs mer: Helen Sjöholm sätter ner foten – efter frågan till Tommy Körberg i sändning: ”Lägg av”

”Det ska kännas värt det”

I TV4 Nyhetsmorgon har Helen förklarat att det känns viktigt att ge publiken något storslaget, och att det alltid finns en viss press.

– Nej, men det man kan känna är att det kostar ju en bit att gå och se den här föreställningen. Jag känner ibland när folk köper biljetter, att vi ska göra en föreställning som ska bli så pass stark och som ska få klinga kvar i människor att det ska kännas värt det. Då ska vi försöka leva upp till det. Det brukar mer vara en känsla man har runtikring, har hon sagt och Tommy instämmer.

Att duon tycker om att arbeta med varandra råder det inga som helst tvivel om, och alla som någon gång hört de sjunga tillsammans kan nog förstå varför.

Här framför Tommy och Helen med Benny Anderssons orkester ”Jag går dit du går” i På Spåret 2023:

Läs mer: Casper Janebrinks nya oväntade uppdrag – stora utmaningen tillsammans med Marko och Irma

Tommy Körbergs hyllning till Helen Sjöholm

I en intervju med Expressen har Tommy Körberg passat på att hylla Helen Sjöholm och berättat hur unik och härlig hon är att arbeta med.

Han förklarar då att det bästa med att sjunga tillsammans med henne är hur bra deras röster passar med varandra, och att man alltid vet vart man har den andra.

– Hennes röst har en klangfärg som stämmer väldigt bra överens med min. Vi har en outtalad kontakt med varandra rytmiskt. Hon vet precis hur jag andas och jag vet precis hur hon andas. Det är få man har den känslan med. Det kan vara svårt att sjunga med en del kan jag säga, säger han till tidningen.

STOCKHOLM 20090624 Benny Andersson, Helen Sjöholm, Tommy Körberg och de andra medlemmarna i Benny Anderssons Orkester (BAO) ska nu lanseras utomlands Foto Christine Olsson/TT
STOCKHOLM 20090624 Benny Andersson, Helen Sjöholm, Tommy Körberg. Foto Christine Olsson/TT

Ni är båda fantastiska!