Foto: Johan Carlén/TV4 & Gabriel Liljevall/TV4

Casper Janebrinks nya oväntade uppdrag – stora utmaningen tillsammans med Marko och Irma

Här är Casper Janebrinks nya, oväntade uppdrag.
Arvingarna-sångaren provar på helt ny mark i tv.
Tillsammans med Marko och Irma Lehtosalo!

I höst gör underhållningsklassikern ”Smartare än en femteklassare” comeback i rutan.

Men programmet byter både kanal och programledare.

Tidigare har vi varit vana vid att se Lasse Kronér sätta vuxna deltagare på prov i frågesporten där även femteklassare deltar, på bästa sändningstid i SVT.

Markoolio tar över ”Smartare än en femteklassare” efter Lasse Kronér

Men från och med 7 september är det i stället Marko ”Markoolio” Lehtosalo som tar över showen – och samtidigt flyttar den till Kanal 5.

– Det känns oerhört kul men också väldigt nervöst att få leda nytändningen av ett så stort program som Smartare än en femteklassare faktiskt är. Jag har själv kids som går i femman och det är inte helt lätt att hänga med när jag försöker hjälpa dem med sina läxor, säger Marko Lehtosalo i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt stolta och glada för att nu få möjligheten att förnya detta älskade underhållningsprogram tillsammans med Marko säger Anne Appelberg, exekutiv producent för Smartare än en femteklassare för Warner Bros. Discovery.

Enligt kanalen blir det i år ”några av våra mest folkkära personligheter sätter sina grundskolekunskaper på prov”.

Och nu verkar det som om en av deltagarna heter Casper Janebrink.

Caspers besked om framtiden i tv-rutan

Arvingarnas sångare, som under sommaren varit högaktuell som programledare i TV4:s ”Bingolottos sommarkväll”, skriver nu på Instagram att han kommer gästa programmet.

LÄS MER: Tittarna tokhyllar Agneta Sjödin och Casper Janebrink – nya kravet på TV4 efter avskedet från Bingolotto

Artikeln fortsätter under bilden.

Agneta Sjödin och Casper Janebrink ledde Bingolottos sommarkväll i TV4 i somras. Foto: Johan Carlén/TV4
Agneta Sjödin och Casper Janebrink ledde Bingolottos sommarkväll i TV4 i somras. Foto: Johan Carlén/TV4

– Nu i höst kommer ni få se mig i ”Smartare än en femteklassare ” – eller va det smartare än Markoolio?? Hmm, skriver Casper Janebrink på Instagram.

Mamma Irma dyker också upp

I programmet lär även Markos mamma Irma, som tittarna lärt känna via TV4:s byggserie ”Marko och Irma”, dyka upp. Hon figurerar nämligen på pressbilder för programmet.

Markoolio har också bekräftat Irmas medverkan i programmet i intervjuer. Samtidigt som Marko berättar att han tvivlat på sin egen förmåga som programledare.

Artikeln fortsätter under bilden.

Marko och Irma. Foto: Gabriel Liljevall/TV4
Marko och Irma. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

– Jag har kanske inte riktigt känt att det är mitt rätta element. Så vi hade ganska lång diskussion med Femman, ”är ni säkra på det här, ska ni inte fråga någon annan i stället?”. Men då sa de att, ”nej det är dig vi vill ha som programledare, vi vill att du ska vara dig själv och göra det på ditt sätt”. Jag tvingade även med morsan lite grann där på ett hörn. Det kändes lite svajigt första dagen men sen så hittade jag rollen. Jag tycker det blev bra ändå faktiskt, säger Markoolio i Nyhetsmorgon.

Även ”Marko och Irma” väntas snart göra comeback i rutan. Säsong två har TV4 tidigare berättat lär komma under nästa år.

Kul! Kommer ni att följa nya ”Smartare än en femteklassare” med Marko som programledare? Skriv gärna en kommentar.