Tommy Körbergs fina tack – till sjukpersonalen som tog hand om honom: ”De ska ha bra betalt”

Foto: Claudio Bresciani, TT/TV4

Efter den svåra hjärtoperationen och månader på sjukhus.

Nu vill den folkkära artisten Tommy Körberg rikta ett stort tack till sjukvårdspersonalen på Karolinska universitetssjukhuset.

– Vi har en väldigt bra sjukvård, de ska ha bra betalt, säger han i ”Malou efter tio”.

Tommy Körberg, 72, låg inlagd på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm i månader.

Nu berättar han om den svåra tiden i TV4:s ”Malou efter tio”. Dessutom vill han passa på att rikta ett tack till några mycket speciella människor – nämligen personalen inom sjukvården som tog hand om honom när det såg som mörkast ut.

Foto: TV4

Den stora hjärtoperationen genomfördes en tid efter att han medverkade i ”Så mycket bättre”. Mellan 27 juli fram till oktober låg han inlagd på sjukhus, några dygn i respirator.

– Det är ju som att vara död, kan jag tänka mig. Det är liksom bara svart. När man vaknar upp vet man inte var man är. Morfin är ett väldigt potent läkemedel, om jag säger så. Jag låg med det ganska länge och hade ont. De lyfte mig, vände på mig och bytte blöja och du vet. Man var ju som ett kolli, säger Körberg i TV4.

Körberg om svenska sjukvården: ”De ska ha bra betalt”

Han vill nu passa på att hylla den svenska sjukvården – och anser att personalen förtjänar högre lön.

– Vi har en väldigt bra sjukvård. Den får vi inte klaga på, de ska ha bra betalt dessutom, tycker jag, säger Tommy i TV4 och får något närmast religiöst i blicken.

Att den folkkära artisten med den unika stämman är mäkta nöjd med den vård han fått är något Körberg också bekräftar i en stor intervju med Nöjeslivets reporter Susanne Gillberg. 

– Man kan väl säga att det har varit en resa…Vi ska vara glada för den sjukvården vi har, säger Körberg till Nöjeslivet. 

Foto: TV4

Tackar personalen på sjukhuset: ”De var väldigt tålmodiga”

Den folkkära artisten berättar att hela upplevelsen gjorde att sjukpersonalen förmodligen kunde uppleva honom som jobbig.

Nu vill han rikta ett stort tack till dem.

– Jag var mest i chock. Man ligger där med en cykelslang i näsan, jag vägrade äta och skällde på alla. Jag var ett riktigt ”pain in the ass” för personalen på Karolinska. Men de var väldigt tålmodiga och väldigt bra. Vill hälsa till dem, om det går. Tack snälla, säger Körberg i ”Malou efter tio”.

STOCKHOLM 20171107 En kvinnlig patient med en rollator får hjälp av personal att ta sig fram i en korridor på ett sjukhus Foto: Claudio Bresciani / TT

Nu hjälps vi åt att skicka Tommys ord vidare, så att den skickliga sjukvårdspersonalen på Karolinska får höra detta!

Håller du med Tommy Körberg om att sjukvården förtjänar högre löner? Dela då i så fall vidare den här artikeln!

Exit mobile version