TV4-profilen ryter ifrån efter elaka påhoppen – stöttas efter orden om fästmannen Karl-Fredrik: ”Ni är bäst”

Petter, Karl-Fredrik

Foto: Instagram/TV4

Kärleken sprudlar mellan Petter Kjellén och hans fästman Karl-Fredrik Gustafsson.

Men nyligen när paret delade med sig av ett glädjebesked, blev mottagandet inte riktigt som de tänkt sig.

Nu sätter Petter ner foten efter påhoppen.

Det var i april som TV4-profilen Karl-Fredrik Gustafsson och hans Petter Kjellén meddelade den glada nyheten.

Paret hade förlovat sig och lyckan var stor.

För Aftonbladet delade Karl-Fredrik med sig av glädjen och berättade om förlovningen.

– Jag fick ett litet infall i torsdags. Petter hade ordnat en överraskningsresa till Gotland, torsdag till söndag. Den första dagen var det bra väder och vi hamnade på en restaurang i Kappelshamn, sa Karl Fredrik till tidningen och fortsatte:

– Där satt vi ute på baksidan i solen, lutade oss mot verandan och bara njöt. Då sa jag bara ’ska vi inte passa på att förlova oss?’ och Petter blev jätteglad.

Paret har varit tillsammans sedan 2014 och planerar nu ett storslaget bröllop när pandemin är över, berättade Karl-Fredrik.

– Vi vill vänta till coronan är över, men kanske nästa sommar. Vi funderar på att hyra ett slott i Italien för 200 gäster. Micael Bindefeld har sagt att han vill vara med och arrangera bröllopet. Vi tänker middag på fredagen för att alla ska lära känna varandra. På lördagen är det bröllop, och sedan en lyxig brunch på söndagen.

LÄS MER: Karl-Fredriks plötsliga barnbesked med kärleken – efter stora förlovningslyckan: ”Underbart”

Drömmen om att få barn

Sedan dess har kärleken sprudlat mellan dem.

Karl-Fredrik har tidigare berättat att han och fästmannen har funderat på att i framtiden skaffa barn.

– Vi har vänner till oss, ett gaypar som heter Alexander och Filip och de har nyligen adopterat en liten flicka som heter Alice. Så det klart att man har blivit inspirerad. Men samtidigt är det ju så att skaffa barn är ingen rättighet, däremot är det en stor skyldighet att ta hand om ett barn, sa Karl Fredrik till  Hänt  och fortsatte:

– Det klart att vi skulle tycka det är underbart att drömma om det.

Foto: Peter Knutson/TV4

Fina uppmaningen till fansen

Men just nu har paret bara kärleken i fokus och just en nominering i fokus.

Nyligen skrev Petter Kjellén på sin Instagram att alla nu har möjlighet att nominera dem till årets Qx-gala.

I ett inlägg uppmuntrar han alla som vill att nominera paret till någon passande fin kategori.

”Nu kan man (och säkert varit så en stund, men man kan inte vara först på alla bollar ) nominera oss till årets gaygala 2022! Välj en mer eller mindre lämplig kategori på och skicka in vet jag! Fria fält att nominera vem man vill, finns många värdiga vinnare, men se bilderna som lite förslag. Hamlet ser fram emot att hämta priset som årets hetro ! Trevlig måndagskväll på er!”, skrev han nyligen.

Men tyvärr mottogs inte parets uppmuntran till att rösta med dem med värme hos alla.

Sätter ner foten efter hårda orden

I ett uppföljande inlägg vill Petter sätta ner foten, och skriver att hans uppmaning inte mottogs på det sätt han hade önskat.

”Så roligt att läsa alla kommentarer och all feedback på gårdagens inlägg. Med er har vi redan vunnit högsta pris! Några kände dock inte alls likadant och i någon kommentar och i flera meddelanden uttryckte fåtalet andra åsikter. ”Varför en gay-gala om ni vil ha samma rättigheter, finns ju ingen straight-gala”, ”ni är väll inte märkvärdigare än vi straighta”, ”onödigt” var några kommentarer”, skriver han och fortsätter:

”Då jag älskar att vi får ha vilka åsikter vi vill i detta land och även om jag inte håller med är konversationen viktig. Så inget hat mot någon som inte håller med, bara tacksamhet för det ger mig en chans att visa hur jag ser på saken!”.

Foto: TV4

Petter tar fram några förslag på olika meddelanden som han fått, så att fansen kan få en känsla för vad som sagts.

”Såklart handlar det inte om att vi skulle vara märkligare eller konstigare eller viktigare än vad du är. Lite oklart vad du tycker känns lustigt. I Sverige har vi kommit långt men om du anser att det är onödigt att uppmärksamma att vi finns, är en del av samhället och att unga (och äldre för den delen) som inte tror de vågar leva öppet kan hitta förebilder, har vi väldigt olika åsikter! För även om det går framåt är vi långt från framme. Kolla bara på manlig elitidrott exempelvis, hur många homosexuella spelare i allsvenskan eller SHL kan du nämna?”, skriver han och fortsätter:

”Jag vet inget om dig, naturligtvis får du med smaka av livets citroner ibland. Men jag tror aldrig någon stannat en bil framför dig, öppnat dörren och vrålat, ”jävla äckliga straighta person” till dig, jag tror inte du behöver läsa Mail i din inkorg speciellt ofta om hur du måste omvända dig och inte leva i en heterosexuell livsstil för att slippa guds vrede”.

Fansens stora stöd

Petter avslutar med att skriva att han vet hur jobbigt utanförskap kan vara och att han många gånger önskat att han var ”normal”.

”Det gör ungdomar idag med, därför är psykisk ohälsa ibland HBTQ-ungdomar fortfarande mycket större än hos straighta. En gaygala löser såklart inte alla dessa problemen, men en inkluderande fest där vi får fira det som går framåt, visa att vi kan vara märkliga, fåniga och helt normala tycker i alla fall jag fyller en enorm funktion! Tack för ordet!”.

I kommentarsfältet är det många som hyllar Petter för hans viktiga inlägg, och även fästmannen Karl-Fredrik skriver en varm hälsning.

”Du är så klok min fina Petter! Älskar dig!”, skriver han.

”Heja dig Petter! Så jädra bra att du orkar och orkar och orkar ta diskussionen!!”, skriver en person.

”Om jag kunde ville jag plocka en hel korg stjärnor till er från himlen. Så mycket glädje som ni ger oss både när vi besöker Eklaholm men också allt ni delar på Instagram för att inte tala om TV programmen”, skriver en annan.

”Har man inget snällt och trevligt att säga/skriva, ja då kan man lika gärna vara tyst. Ni är bara bäst…”, skriver en tredje.

Så viktiga ord, och det är bra att du säger ifrån Petter. Vi önskar dig och Karl-Fredrik allt gott i framtiden!

Hurra för er och för kärleken!

Exit mobile version