Karl Fredrik om mammans chock efter beskedet – nu bryter TV4-profilen tystnaden: ”Hon sa…”

Foto: TV4

Karl Fredrik Gustafsson kom ut som homosexuell som 18-åring.
Nu berättar han hur mamman reagerade på beskedet.
– Det har fått mogna fram i henne, säger han till Aftonbladet.

Karl Fredrik Gustafsson, 35, har blivit hela Sveriges blomsterkung i TV4. I två säsonger har trädgårdsmästaren, entreprenören och floristen programlett ”Karl Fredrik på Österlen”.

I programserien, som hade premiär under våren 2020, får tv-tittarna ta del av trädgårdsprofilens bästa tips för en finare trädgård och bekanta sig med profilens liv på gården.

Någonting annat som också blomstrat för Karl Fredrik är kärleken till sambon Petter Kjellén, som också syns i tv-programmet. Under våren kunde paret nämligen berätta den glädjande nyheten att de förlovat sig.

LÄS MER: TV4:s framtidsplan för Karl Fredrik på Österlen – då kommer programmet tillbaka

Under coronapandemin har parets kärlek bara vuxit, har Karl Fredrik tidigare berättat för Nöjeslivet.

– För vår del har vi blivit ännu mer sammansvetsade under den här perioden med små projekt ihop. Nu tänker jag att det härligare än någonsin, sade Karl Fredrik till Nöjeslivet då.

Karl Fredrik och Petter. Foto: TV4

TV4-profilen berättar nu om sin ”komma ut”-process för familjen. I en intervju med Aftonbladet förklarar Karl Fredrik hur det gick till när han för första gången berättade om sin sexuella läggning för sin mamma.

LÄS MER: Karl Fredriks barnbeslut med kärleken Petter

– Jag tänkte att när jag blir 18 år och myndig, då får man ansvara för sitt eget liv. Så när jag och mamma stod och väntade på bussen och hon skulle till jobbet och jag till gymnasiet så sa jag ”mamma, kan jag berätta allt för dig?”. Hon sa ”ja, vad är det nu då?”. Då sa jag att jag var homosexuell. Hon blev ledsen och bestört och kanske chockad. Det blev känslosamt, säger Karl Fredrik Gustafsson till Aftonbladet och fortsätter:

– Saken är att jag var åtta veckor för tidigt född och jag höll på att dö. Då rekommenderade läkarna min mamma och pappa att dra tillbaka födelseannonsen för de visste inte om jag skulle överleva natten. Med det i minnet så sa mamma något i stil med ”du höll på att dö när du var för tidigt född och nu ska du dö i någon hemsk sjukdom”. Hon levde väl kvar i någon hiv- och aidsskräck. Det var kanske inte den roligaste reaktionen att få.

I dag har Karl Fredrik en bra relation med mamman, berättar han.

– Vi har en god relation och hon tycker mycket om Petter så jag tror att hon har accepterat det. Det har fått mogna fram i henne också. I början var det jobbigt och svårt, jag flyttade hemifrån när jag var 18 år för jag ville in till stan, men det var absolut en jobbig period.

Foto: TV4

Skriv gärna en uppskattande kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version