Ulf Brunnberg förlorade pengarna och hustrun – ville inte leva längre: ”Grundlurad”

Foto: Tomas Oneborg/TT, MAJA SUSLIN / TT,

Ulf Brunnbergs karriär nådde höga höjder efter att ha medverkat i filmklassikern ”Jönssonligan”.

Men efter den stora succén kom de djupa dalarna i form av ett enormt ekonomiskt bakslag som kostade stjärnan äktenskapet.

Idag lever Ulf ett mer stillsamt liv som både singel och borta från rampljuset.

Jag vill inte utsätta mig för vare sig konflikter eller konfrontation, och jag älskar min ensamhet”, sa Ulf Brunnberg i ”Fördomspodden” 2022.

Ulf Brunnberg är stark förknippad med sin roll som den skämtsamma stockholmaren Ragnar Vanheden i “Jönssonligan”-filmerna.

Brunnberg har också varit en del av kända program som ”Suxxess” och ”Rederiet”. Utöver sin skådespelarkarriär har han även arbetat som röstskådespelare och teaterledare.

Mörka tiden under skilsmässan från hustrun Gunilla Brunnberg

Efter framgången i ”Jönssonligan” hade Ulf Brunnberg det gott ställt och kunde investera sina pengar i egna företag. Men 1998 var han med om ett kostsamt bakslag, som nästintill ruinerade skådespelaren.

Brunnberg drev produktioner på teatern Folkan i Stockholm under en annan persons hyreskontrakt. När denna person inte kunde betala hyran, blev Brunnberg tvungen att täcka kostnaderna själv.

– Jag blev grundlurad. Jag anser inte att det gick dåligt för mig personligen, jag blev dragen i rumpan av en annan person, berättade Ulf Brunnberg i podcasten “Lamottes podd”, 2014.

Från Jönssonligan. Ulf Brunnberg i rollen som Ragnar Vanheden till vänster. Foto: Tomas Oneborg/TT

Ulf Brunnberg förlorade ett tvåsiffrigt miljonbelopp och hans liv förändrades drastiskt. Det var även då som han skilde sig från hustrun Gunilla Brunberg.

Han hade förlorat allt utom sin villa på Lidingö och funderade på om livet ens var värt att leva längre.

– Det slutade med att det blev skilsmässa och jag fick avliva min hund. Då tänkte jag att “det här går inte längre, utan nu är det repet som gäller”. För mig är det ett under att jag står på benen i dag. Jag spottade och kom igen, säger skådisen.

Det var tanken på att lämna kvar dottern, Lovisa Brunnberg, som hindrade Ulf ifrån att ta beslutet. Sju år senare nådde han nya höjder i karriären och kunde motta en ”Guldbagge” för sin roll i filmen ”Fyra nyanser av brunt”.

Så lever Ulf Brunnberg idag

Sedan flera år tillbaka har Ulf Brunnberg levt ett liv utanför rampljuset, som enligt skådespelaren är självvalt.

– Att jag inte jobbar så mycket nu beror på att jag har bestämt mig själv för att inte göra det, berättade Brunnberg i ”Fördomspodden”.

Även på kärleksfronten har Jönssonligan-stjärnan valt ett mer stillsamt liv. I samma intervju berättar Ulf att han har levt som singel i många år och att han heller inte är ute efter kärleken då han uppskattar sin ensamtid för mycket.

– Ja det går inte. Jag lever själv. Jag har valt det också. Jag vill inte utsätta mig för vare sig konflikter eller konfrontation, och jag älskar min ensamhet. Det är poesi för mig.

Däremot avslöjade Ulf för Aftonbladet att han kan få sällskap om han vill det.

– Ja, men det är inget som någon känner till. Det där behåller jag för mig själv. Vill jag träffa någon och äta middag så kan jag göra det. Det är en form som passar mig.

Det finns alltså en vän i viken, men på behörigt avstånd?, frågar tidningen reporter.

– Det kan man säga. Men jag vill inte skylta med det, och det är väldigt ömsesidigt, säger Ulf.

Du var så himla bra i ”Jönssonligan”, Ulf.

Så starkt av dig att berätta din historia.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version