Uno Svenningssons fina ord om hustrun Carina – viktiga stödet bakom kulisserna: ”Hon är en klippa”

Uno Svenningsson, hustru, Carina

Foto: TT/TT

Uno Svenningsson har stått på scenen och bjudit på mängder av härlig musik i flera decennier. I en intervju med Nöjeslivet berättar han om hustrun Carinas viktiga stöd under alla år.

Det stora genombrottet för Uno Svenningsson kom redan på 80-talet med bandet Freda’ och sedan dess har artisten hunnit med mycket.

Idag har han en lång musikkarriär att se tillbaka på, och även mycket spännande som väntar framöver.

2024 firar Uno 40 år som artist, och i samband med det ska han både bege sig ut på en jubileumsturné och släppa ett nytt album.

– Det känns underbart att man fortfarande kan hålla på. Tiden går så fort, så jag blev lite paff själv när jag kom på det att “herregud, det har ju gått 40 år nu 2024.” Det var inget jag tänkte på förrän någon sa det till mig, berättar Uno för Nöjeslivet.

Familjens stora engagemang

Bakom det nya albumet står också Unos son Mark Bihli som producent och låtskrivare.

– Det är fantastiskt. Han är väldigt begåvad. Han började för inte så länge sedan, och det har gått väldigt fort. Jag har fått följa hela hans utveckling som låtskrivare och han sjunger också fantastiskt, säger Uno.

Faktum är att Uno alltid haft ett stort stöd och engagemang hemifrån när det kommer till musikskapandet, och idag förklarar han att det nästan blivit lite som ett familjeföretag.

STOCKHOLM 20210706 Uno Svenningsson under Allsång på Skansen. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Yngsta sonen Joel sitter precis som sin bror på en stor musikalisk begåvning, och är bland annat med och körar på den nya plattan.

– Han har det också i sig, förklarar Uno.

Uno Svenningsson om kärleken

Uno och hustrun Carina firade nyligen 30 år som gifta, och även hon brukar ha ett finger med i spelet och dela med sig av sina idéer.

Vad har hennes stöd betytt för karriären?

– Otroligt mycket. Hon är en väldigt trygg person och har hjälpt mig mycket. Hon är väldigt klok och intelligent, och hjälper också till med texter och dylikt. Så hon är en klippa och ett stöd, och har alltid varit det.

STOCKHOLM 2017-02-06 Uno Svenningsson med fru Carina anländer till QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Paret träffades i samband med en spelning för många år sedan och började prata. Resten är, som man brukar säga, historia.

– Det klickade helt enkelt. Sen kände både jag och hon att det här var någonting som skulle funka, och på den vägen är det, berättar Uno.

Hur får man kärleken att hålla efter 30 år?

– Det vet jag egentligen inte hur det funkar, men det har det gjort. Vi kanske är envetna båda två, det vet jag inte, säger Uno och skrattar. 

I samma veva får han ge sitt bästa kärlekstips:

– Humor! Man måste kunna skratta tillsammans och ha kul, men ändå ha sina egna liv på något sätt, svarar han då.

Vi önskar er allt gott!

Exit mobile version