Världsstjärnan om Mikael Persbrandt: ”Som en storebror”

FOTO: Claudio Bresciani/TT/Instagram

Skådespelaren Mikael Persbrandt har hyllats både nationellt och internationellt för sina insatser på vita duken och teaterscenen. Många minns honom framför allt för sin roll som den omåttligt populäre karaktären Gunvald Larsson i ”Beck”-filmerna. På Guldbaggegalan var han också nominerad till Bästa manliga skådespelare för sin roll som Hasse P i ”Tårtgeneralen”.

När det i slutet av förra året blev klart att han skulle läsa Nyårsklockorna på Skansen var det många som hyllade valet. Men valet visade sig också vara en vattendelare. Flera kända skådespelare, däribland Mia Skäringer och Helena Bergström ifrågasatte valet, skriver Aftonbladet.

Mads Mikkelsen om Mikael Persbrandt: Jag älskar ”Micke”

Nu ger den danske filmstjärnan Mads Mikkelsen, och han har bara gott att säga om sin vän och kollega. Mikkelsen och Persbrandt spelade bröder i ”The Salvation” för fem år sen. Och vad de verkar har de en syskonrelation även utanför vita duken.

Mads Mikkelsen, som för många svenskar blev känd genom danska krimserien ”Mordkommissionen” medverkar i dagarna på Göteborgs filmfestival där han hedras med Nordic Honorary Dragon Award. I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om relationen till Mikael Persbrandt.

– ”Micke”…. jag älskar ”Micke”. En fantastisk skådespelare. Men han är inte klok som människa. Alltså, han är inte det på riktigt, men på ett helt extremt fantastiskt sätt. Han kallar mig lillbrorsan, så i så fall är han min vansinniga storebror. ”Så som jag minns det”, en bra titel på självbiografin, jag har har snart läst ur den, säger han till Aftonbladet, och syftar på Mikael Persbrandts omtalade självbiografi, som kom ut 2017.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Mads Mikkelsen får även frågan om han skulle vilja jobba med Persbrandt igen.

– Absolut. Ett bra projekt med honom och Stellan (Skarsgård). Jag älskar honom också. Då kommer jag.

Vilka fina ord! Dela gärna vidare om du precis som Mads Mikkelsen också uppskattar Mikael Persbrandt!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Exit mobile version