Därför är Charles fortfarande ”rejält arg” på Harry – efter sonens röjande om familjen
Kung Charles och prins Harry. Foto: Kirsty O'Connor/Pool photo via AP/TT

Därför är Charles fortfarande ”rejält arg” på Harry – efter sonens röjande om familjen

Kung Charles är fortfarande ”rejält arg” på sonen Harry.
Det uppger författaren Tom Quinn som talat med personer i prinsens närhet.
– De säger att det privat finns mycket mer ilska än vad som är offentligt, säger Quinn till Express.

2019 hade blivit 2020, och bara några veckor innan covid-19-utbrottet skulle komma att lamslå världen.

Då slog en nyhetsbomb av stor magnitud ner i Storbritannien – när det blev officiellt att prins Harry och hans hustru Meghan Markle valt att lämna kungahuset.

De valde därmed också att lämna alla sina kungliga åtaganden därhän. I stället flyttade till Meghans hemland USA, där de sedan dess levt sina liv.

Hela handlingen fick namnet ”Megxit” på löpsedlarna i Storbritannien, och storyn dominerade i veckor, månader – ja, kanske till och med år – efter det att beslutet var fattat av paret.

Harry och Meghan valde med detta också att avstå sina titlar och offentliga medel.

”Skrämmande att se”

Vid ytterst få tillfällen har kungafamiljen själva kommenterat affären. Men år 2022 gav Harry en exklusiv inblick där han gav sin syn på det hela i en Netflix-dokumentär. Då avslöjade Harry, som är lillebror till prins William, att hans önskan var att delvis stanna kvar i kungahuset. Han ville representera monarkin på deltid, på sina egna villkor.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kung Charles och prins Harry. Foto: Kirsty O'Connor/Pool photo via AP/TT
Kung Charles och prins Harry. Foto: Kirsty O’Connor/Pool photo via AP/TT

Men detta önskemål slog resten av familjen ned på omedelbart, enligt Harry.

– Det var skrämmande att se min bror skrika åt mig och höra min pappa säga saker som inte var sanna, och farmor som bara satt tyst och såg det hända, säger Harry i Netflix-dokumentären ”Harry och Meghan”, enligt Aftonbladet.

Samtidigt som han var tydlig med att han ville försvara hur drottning Elizabeth agerade, och att han kände en saknad av kungafamiljen.

Sedan dess har det skrivits spaltmeter i de brittiska tabloiderna om den frostiga relationen mellan Harry och resten av kungafamiljen.

Nu uppger hovexperten och författaren Tom Quinn som skrivit boken ”Gilded Youth: An Intimate History of Growing Up in the Royal Family”, att Charles fortfarande är ”rejält arg” på sonen, skriver brittiska Mirror.

Det ska handla om påståenden Harry gjort om såväl Charles som drottning Camilla i boken ”Spare” (”Den andre”), och som Harry gav ut tidigare i år.

Enligt Mirror ska det bland annat handla om att Harry i boken skrivit att Charles inte gav honom en kram då mamma Diana gick ur tiden. Detta påstående ledde till stora rubriker i såväl brittisk som internationell press.

Att Harry offentliggjort privata familjeangelägenheter ska ha gjort kungen upprörd, enligt Quinn.

Artikeln fortsätter under bilden.

Camilla och Charles. Foto: Murshed Khan / Shutterstock
Camilla och Charles. Foto: Murshed Khan / Shutterstock

– Jag har pratat med personer som arbetade för Meghan och Harry när de var i England och har även intervjuat personer som arbetade för William och Kate, säger Quinn till Express och fortsätter:

– Och de säger att det privat finns mycket mer ilska än vad som är offentligt.

Charles i synnerhet ska vara ”rejält arg över det”, enligt Quinn.