Därför dök Madeleine och Chris aldrig upp på viktiga mötet – dystra beskedet

Madeleine och Chris

Foto: Jonas Ekströmer/TT, SVT

Det börjar dra ihop sig till kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.

Den här veckan är troligtvis den mest intensiva veckan för kungligheterna på hela året.

Men Madeleine och Chris har lyst med sin frånvaro.

Den här veckan har kungligheterna fullt upp med sina ämbeten. På fredag vankas det stor galamiddag i det kungliga slottet och kungligheter från hela världen är inbjudna att delta.

Firandet inleds på onsdagen med gåvomottagning som pågår fram till och med torsdagen, då också den kungliga operan ger sin jubileumsföreställning.

På fredagen den 15 september är det Te Deum i Slottskyrkan i Stockholm. Det är en traditionell kunglig tacksägelsegudstjänst. På fredagskvällen väntas jubileumsmiddag på slottet.

På lördagen avslutas festligheterna med en kortege genom Stockholm för kungen och drottningen.

Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Madeleine och Chris kom inte

Men hittills har inte prinsessan Madeleine och Chris dykt upp. På tisdagen ägde nämligen ett annat stort kungligt uppdrag rum, men paret dök aldrig upp.

Det var under tisdagen som det nya riksdagsåret invigdes. Ceremonin som kallas för ”riksmötets öppnande” har kungen varit med på och invigt varje år under sin tid på tronen.

Till sällskap under invigningen brukar kungen ha sin kära familj vid sin sida. Men Madeleine och Chris missade mötet, trots att de kommer till Sverige från Florida för att fira kungens jubileum.

Vi kan bara tänka oss att schemat kanske inte gick ihop med familjen och att den bästa lösningen var att komma efter mötet.

På den kungliga deltagarlistan stod kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

LÄS MER: Prins Daniels vädjan till svenska folket – enda önskan under kungens jubileumsfirande

Foto: Mikael Fritzon/TT

Inte första gången som de avstår

Det är inte första gången som Madeleine och Chris missar riksmötets öppnande. I fjol deltog de inte heller och inte heller 2019.

– Prinsessan Madeleine kommer inte för att hon bor i Florida och hon åker inte till Sverige enkom för det här, sa Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Svensk Dam 2019.

Istället väntas Madeleine och Chris komma till Sverige tidigast onsdag morgon.

Paret har sedan en tid tillbaka planerat att flytta till Sverige. Men av olika och något oklara omständigheter har det inte blivit av än.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine och Chris O’Neills nya glädjebesked – bekräftar härliga familjelyckan

Hoppas att hela kungafamiljen är samlade lagom till kungens jubileumsfirande och prins Daniels 50-årsdag!

Ska du också fira kungens 50-årsjubileum? Skriv gärna och berätta i en kommentar på Facebook!

Exit mobile version