Därför har vännerna hållit tyst om Daniels hälsokamp i alla år – svimmade plötsligt framför alla

Victoria och Daniel. Foto: Jonas Ekströmer/TT & Christine Olsson/TT

Victoria och Daniel. Foto: Jonas Ekströmer/TT & Christine Olsson/TT

Prins Daniel svimmade plötsligt på middagen, skriver Svensk damtidning.
Händelsen har alla hållit tyst om.

Den 24:e februari 2009 hade kung Carl XVI Gustaf och regeringen gett sitt samtycke till förlovningen mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. De lyckliga tu tog emot pressen vid en träff i prinsessan Sibyllas våning på Stockholms slott samma dag för att berätta om lyckan.

Daniel har berättat om hur det gick till när han friade till Sveriges blivande drottning. Det var mycket nerver inblandade.

– Det var en fantastisk stämning och jag var lite nervös förstås. Jag hoppades på ett ja, men jag var inte helt säker, har Daniel berättat, enligt Aftonbladet.

Firade på Drottningholms slott – Daniel svimmade

Till Drottningholms slott samma månad och år hade Victoria och Daniel bjudit in sina släktingar till en stor middag för att fira förlovningen. Då hände det som inte fick hända.

Prins Daniel svimmade.

Detta har sedan tidigare varit känt, då Aftonbladet skrev om händelsen 2019. Men nu kan författaren och kungavännen Herman Lindqvist dela med sig av fler detaljer om den otäcka händelsen i en krönika som publicerats i Svensk damtidning.

Totalt befann sig 22 gäster runt middagsbordet, när Daniel plötsligt föll.

– Plötsligt svimmade Daniel och föll med huvudet i drottningens soppa. Alla blev förskräckta. Han fördes hastigt in i ett angränsande rum, skriver Herman Lindqvist.

Skyddade av ”osynliga” muren

Snabbt fick den då blivande prinsen hjälp och kunde efter en stund återvända till bords. Daniel hade nyligen fått en stark, blodtryckssänkande medicin – och detta hade lett till ett blodtrycksfall, skriver Herman Lindqvist.

Att det nu gått så många år sedan händelsen, som länge var helt okänd för allmänheten, är ett tydligt tecken på lojaliteten i kretsen kring kronprinsessparet.

– Det är tack vare sådana vänner och anställda som ”kungabarnen” kunnat växa upp och bli normala, trygga människor skyddade av den osynliga men starka lojalitets- och vänskapsmuren, skriver Herman Lindqvist.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version