Därför hyllas Victoria nu stort – efter detaljen i nya ovanliga bilderna: ”Perfekt”

Victoria. Foto: Henrik Montgomery / TT

Victoria. Foto: Henrik Montgomery / TT

Här hyllas kronprinsessan Victoria stort – efter besöket bland befäl och värnpliktiga.
Detaljen i nya bilderna sticker ut.

Kronprinsessan Victoria genomförde i slutet av förra veckan ett uppdrag av pappa kung Carl XVI Gustaf, som är Försvarsmaktens främste representant.

Då fick hon dela ut ett nytt fälttecken till Norrlands dragonregemente.

– Fälttecknet är förbandets främsta symbol och ett tecken på sambandet mellan olika generationer vid förbandet. Försvarsmaktens förband tilldelas ett nytt fälttecken när det gamla blivit utslitet eller när det har skett en ny- eller omorganisation, skriver hovet.

Kronprinsessan fick då också en rundvandring på Norrlands dragonregemente, K 4, i Arvidsjaur.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20231017 Kronprinsessan Victoria ny goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram (UNDP). Utnämningsceremonin ägde rum på kungliga slottet i Stockholm tillsammans med FN:s assisterande generalsekreterare och chef för UNDP:s avdelning för externa relatoner och påverkansarbete Ulrika Modéer och Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell. Foto: Henrik Montgomery / TT

Victoria träffade såväl befäl som värnpliktiga på sitt besök i norr, där hon också höll ett tal.

– Ni på Norrlands dragonregemente utbildar kvalificerade förband som har till sin huvuduppgift att spana och strida långt bakom fiendens linjer. Arvidsjaur som plats erbjuder en unik möjlighet som port till den norrländska vildmarken, sade Victoria i sitt tal enligt hovet.

Hon fortsatte:

– En vildmark med stora variationer i både krävande terräng, som innehåller allt från snåriga myrar, forsande vattendrag till höga kala fjäll i kombination med utmanande årstider. Dessa uppgifter som ni löser, gör ni i denna subarktiska miljö under dygnets alla timmar och i alla årstider.

Efter besöket hyllas nu Victoria stort av följare i hovets sociala medier.

– Vilken fin representant för vårt land, vår underbara kronprinsessa. Seriös men med glimten i ögat som tillfället kräver, skriver en av hovets följare i en kommentar på Instagram.

– Vilken underbar och charmig kronprinsessa vi har. Vilket föredöme, skriver en annan.

– Vilken pondus! skriver en tredje.

Framför allt är det en speciell detalj som nu hyllas.

– Villen perfekt honnör hon gör! skriver en följare.

– Suverän i sin roll och vilken vinkel på honnören, skriver ytterligare en.

Exit mobile version