David Hellenius relation till prins Carl Philip – så är den egentligen i dag efter hånen: ”Det finns ingen…”

David Hellenius är tillbaka med en ny säsong av ”Hellenius hörna” i TV4.

Han får besök av flera spännande gäster under året. Vissa av de som hälsat på honom under tidigare säsonger har han till och med hållit kontakten med.

Framför allt är det ett namn som poppar upp i hans skallen när han ombeds välja en favoritgäst.

–Jag och prins Carl Philip har absolut hållit kontakten. Det är det modigaste jag har varit med om, att han kom dit, säger han till Aftonbladet.

Söndagarna framöver är dedikerade åt programledaren David Hellenius, 49, och hans ”Hellenius hörna” – denna säsong är avsnittstiden förlängd till hela 90 minuter.

– Det kanske inte räcker med intervjuer. Det blir mer som ett underhållningsprogram för alla åldrar, med sketcher och musikframträdanden. Att bygga ut programmet är nog det som krävs för att det ska överleva. Det blir lite pirrigt att se hur tittarna tar emot det men vi hoppas och tror att det ska funka, säger huvudpersonen själv i en intervju med Aftonbladet.

Läs mer: Kungaparets varma hälsning till Lasse Berghagens familj – efter folkkäre artistens död

Förra veckan gick premiären av stapeln med gästerna Amanda Ilestedt och Zecira Musovic från svenska damlandslaget i fotboll, skådespelaren Fares Fares och artisten Thomas Stenström.

Denna vecka bjuds tittarna på följande:

Den hyllade skådespelaren Evin Ahmad gästar hörnan och bjuder David på en rejäl fajt! Skiddrottningen Jonna Sundling berättar om sina framgångar. En skojfrisk Orup utsätter David för en blåsning, dessutom framför han sin klassiska hit ”Regn hos mig”, står det i avsnittsbeskrivningen.

David Hellenius
Foto: TV4

”Hellenius hörna” har funnits i 13 år

Det är många avsnitt och gäster som betats av under åren. Premiären skedde redan 2010, med Maria Wetterstrand, Jonas Malmsjö och Henrik Dorsin i studion.

Trots att han gjort det här nu i många år tycker han fortfarande att det är givande.

– Det är till och med roligare nu. Jag har blivit äldre, känner mig tryggare och är mer närvarande i intervjuerna. Med tanke på nysatsningen hoppas jag att ”hörnan” ska få gå i några år till, att den får fylla 20 år. Det är ett privilegium att få jobba med det här och gästerna vill komma, säger han.

Ett av besöken som han minns allra tydligast är när prins Carl Philip gästade ”Hörnan” 2014. Det var prinsens första större tv-intervju och det krävdes en hel del att få dit honom.

Framför allt var det lite skakigt i relationen mellan Hellenius och Carl Philip, på grund av flertalet sketcher som David Hellenius spelat in under tiden han arbetade med humorprogrammet ”Hey Baberiba”.

”Det modigaste jag varit med om”

David Hellenius och hans kollegor Peter Magnusson och Christine Meltzer gjorde kort och gott narr av kungafamiljen och gjorde karikatyrer av dem. Hellenius spelade just Carl Philip.

Prins Carl Philip i ”Hellenius hörna” 2014. Foto: TV4

– Som alla andra så tittar vi på tv och då kanske vi snubblade över programmet. Det har påverkat mig, min familj och självklart omgivningen. I en sketch spelade du mig och inte hittade hem. Det finns med mig fortfarande när jag handlar mat, sa prinsen i programmet 2014.

David Hellenius sa då att han skämdes och att han framöver skulle behövda terapi – då kontrade Carl Philip med att säga att de då var kvitt.

Nu när Hellenius summerar åren med ”Hellenius hörna” kommer relationen till prinsen på tal tämligen omgående.

Han säger att de fortfarande har kontakt.

– Det är inte så att vi hänger men jag och prins Carl Philip har absolut hållit kontakten. Det är det modigaste jag har varit med om, att han kom dit. Vi skojade om honom varje vecka. Det finns ingen jag har klätt ut mig till så ofta, ingen jag har skojat om så mycket. Han sa att det hade varit skitjobbigt, vilket jag förstår. Det var så skönt att försonas och bli sams på riktigt, säger han.

Nya säsongen av ”Hellenius hörna” sänds på TV4 på söndagar klockan 20.00-21.30.

Vad fint att ni kunde sluta fred och att ni fortfarande har kontakt.