Därför hyllas Victoria världen över – efter nya bilderna på den osannolika förvandlingen

Kronprinsessan Victoria

Foto: Christine Olsson/TT

Kronprinsessan Victoria hyllas nu av internationella medier efter att de nya bilderna på henne spridits.

Världen tycks älska Victoria lika mycket som vi gör!

Det har varit en ganska hektisk tid för det svenska kungahuset. Under förra veckan så firade kung Carl XVI Gustaf att han suttit på tronen i hela 50 år. Detta gör honom till den äldsta regerande monarken i Sveriges historia.

Han är faktiskt också den näst äldsta regerande kungligheten i Europa, efter att drottning Elizabeth II gick bort. Nu är det bara danska drottningen Margrethe som suttit längre på tronen. Hon firade nämligen sitt 50-årsjubileum förra året.

LÄS MER: Victorias tal till pappa kungen fick alla att häpna – ingen hade kunnat förbereda sig på personliga ordvalet

Victoria besökte Uppsala

För kronprinsessan Victorias del så fortsatte hon arbeta med sina kungliga uppdrag kort efter kungens firande.

Foto: Christine Olsson/TT

Det var nämligen i onsdags som kronprinsessparet var på besök i Uppsala. Anledningen till besöket var för att fira Allemansrättens dag, vilket är ett initiativ av Svenskt Friluftsliv och kronprinsessparets egen stiftelse – Generation Pep.

Allemansrätten är något som vi ska vara väldigt stolta över, för det är långt från alla länder som har det. Det är en lag som gör det möjligt för oss att nyttja naturen betydligt friare än många andra länder.

Bilderna spreds som en löpeld

Efter att de deltagit under dagen så har journalisternas bilder på Victoria spridit sig över hela världen. Nu hyllas hon av tidningen The Daily Mail som beskriver henne som ”nere på jorden-kungligheten”.

Anledningen till hyllningarna är Victorias val av kläder för dagen. Hon var nämligen ledigt klädd i vandringskängor, funktionsbyxor och en blå fleecetröja. Dessutom hade hon håret uppsatt i en bulle och verkade vara osminkad.

För den internationella pressen verkar det som att man är väldigt ovan vid att se kungligheter så pass ledigt klädda. Och de tycks älska att Victoria kan bli sedd i vackra balklänningar den ena dagen, och funktionskläder den andra dagen. Det är som att hon kan förvandlas.

Det är inte första gången som kronprinsessan och prins Daniel hyllas – och säkert inte den sista.

LÄS MER: Därför tokhyllas Victoria och Daniel världen över – detaljerna i nya bilderna får alla att smälta

Kronprinsessan Victoria på besök i Uppsala. Foto: Christine Olsson/TT

Tack för att du är en sådan fin representant för Sverige Victoria!

Dela gärna den här artikeln på Facebook!

Exit mobile version