Därför stoppas kronprinsessan Victoria – tvingas ställa in efter nya beskedet

Foto: TT

Ett åtagande som skjuts på framtiden.
Kronprinsessan Victoria stoppas från besöket, skriver NA.
Nu tvingas hon i stället stå vid kungens sida.

Egentligen skulle kronprinsessan Victoria på tisdagen ha besökt Tivedens nationalpark i trakterna kring de nordvästligaste delarna av Vättern.

Men besöket som skulle skett på tisdagen skjuts nu på framtiden. Med kort varsel kommer beskedet att Victorias utflykt stoppas.

Victoria har nämligen en annan plikt som kallar i sin roll som kronprinsessa.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221011 Nederländernas kungapar, kung Willem-Alexander och drottning Máxima besöker Sverige under tre dagar. Vid ankomsten till Arlanda hälsades de välkomna av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: Pontus Lundahl / TT

Kronprinsessan har haft ett intensivt schema på sistone. I förra veckan välkomnade hon och resten av kungafamiljen Nederländernas kungapar till Stockholm för ett tre dagar långt statsbesök.

LÄS MER: Victorias allvarsamma samtal med Estelle och Oscar – nu kommer det fram vad som egentligen sagts

Det var också då som prinsessan Estelle fick välkomna sin gudfar, Nederländernas kung Willem-Alexander till Stockholms slott. Bilden på deras gemensamma glädje blev då mycket uppmärksammat i sociala medier.

LÄS MER: Nya bilden på Estelle får världen att häpna – detaljen får allas hjärtan att smälta: ”Wow”

Denna veckan var det tänkt att kronprinsessan Victoria skulle bytt statsbesök i Stockholm mot ett gästspel i Tivedens nationalpark i Örebro län. På tisdagen skulle Victoria ha anlänt till den sköna grönskan.

Men så blir det alltså inte.

Därför stoppas Victoria

Anledningen?

Kronprinsessan tvingas i stället stanna i Stockholm, med anledning av den nya regeringens tillträde i dagarna. Det var på måndagen som riksdagen röstade för förslaget att utse Ulf Kristersson (M) till statsminister. På tisdagen presenterade han sin nya regering.

Det är denna som Victoria nu, i sitt ämbete som kronprinsessa, möter vid en konselj som leds av kung Carl XVI Gustaf.

– När en ny regering ska tillträda sker det formella regeringsskiftet under en konselj under H.M. Konungens ordförandeskap. Konseljerna hålls i Konseljsalen på Kungl. Slottet. Förutom den tillträdande regeringen närvarar även H.K.H. Kronprinsessan och riksdagens talman vid skifteskonseljerna, skriver hovet på sin hemsida.

Just den här gången krockade konseljen med Victorias inplanerade besök i nationalparken, som nu alltså får skjutas på framtiden.

– Mot bakgrund av denna möjlighet har Hovet redan nu tagit beslut om att senarelägga besöket i Tiveden till ett senare tillfälle, skriver Kungahusets presstjänst till lokaltidningen NA.

STOCKHOLM 20220927 Prinsessan Sofia, Prins Carl Philip, Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria vid gudstjänsten i Storkyrkan som inleder Riksmötets öppnande. Foto: Pontus Lundahl / TT

Dela gärna vidare artikeln.

Exit mobile version