Därför kan Chris O’Neill ha backat från flyttplanerna – gör allt för att skjuta upp: ”Han vill inte vara…”

Redan förra året skulle Madeleine och maken Chris O’Neill tagit med deras tre barn för ett nytt liv i Sverige.

Men flytten har flyttats fram och sedan lång tid tillbaka är det tyst kring parets flyttplaner.

Länge har det spekulerats kring varför flytten har dröjt, och nu pekar kunglig expert ut en möjlig orsak till parets uppskjutande flytt.

Många glädjerop hördes när det kom en efterlängtad kunglighet nyhet för drygt ett år sedan.

Det var i mars förra året som hovet bekräftade en underbara nyheten att Madeleine och Chris, tillsammans med deras tre barn – bestämt sig för att flytta till Sverige.

Familjen som under de senaste åren bott i USA, tycktes redo att lämna Amerika bakom sig för ett liv närmare Madeleines familj.

Men sedan dess har mycket hänt.

Chris O'Neill, Prinsessan Madeleine
Foto: Chris O’Neill, Prinsessan Madeleine

Ett par månader efter att hovet bekräftat parets beslut att flytta till Sverige, kom ett bakslag.

Hovet som hade sagt att familjen skulle landa på svensk mark hösten 2023, fick ta tillbaka beskedet.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Närmare detaljer kring anledningen ville inte Margareta ge, mer än att det inte handlade om ett migrationsärende.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Spekulationerna kring Chris O’Neills flytt med Madeleine

Och sedan dess har hovet lagt locket på.

Men det innebär inte att det inte spekulerats kring varför paret plötsligt bestämde sig för att skjuta upp flytten.

Enligt Svensk Dams chefsredaktör och hovexperten Johan T. Lindvall handlade flytten om att Madeleine behövde en snabb förändring.

Prinsessan ska ha tröttnat på sin vardag såpass mycket att en flytt till Sverige helt enkelt var absolut nödvändig.

STOCKHOLM 20230916 Prinsessan Madeleine i publiken när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20230916 Prinsessan Madeleine i publiken när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Madeleine har helt enkelt tröttnat. Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen, säger Johan T Lindwall till Svensk Damtidning.

Men det är inte den enda uppgiften som har florerat flitigt.

Flera experter menar att flytten snarare beror på att Chris O’Neill har ångrat sig – han vill helt enkelt inte flytta längre.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen. Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden, sa författaren och kungliga experten Herman Lindqvist i en intervju med veckotidningen Hänt.

Enligt Herman Lindqvist, kan det vara så att Chris inte vill bo i Sverige.

– Jag tror också att det är så att han skulle vantrivas bara han ser den där sjurummaren i Hovstallet. Jag tror inte att han vill bo där, det är så trångt och instängt där inne i stan och han är van att bo större i stora hus och villor med trädgård och swimming-pool.

Men nu kommer fler uppgifter.

Expert: Därför kan Chris O’Neill ha ångrat sig om flytten med Madeleine

Att Chris O’Neill kan ha ändrat sig om flytten till Sverige kan bero på någonting helt annat.

Enligt kungliga kommentatorn och experten Gabriella Morales-Casas beror uppskjutande flyttplanerna på något helt annat.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia drottning Silvia, tittar på från balkonen underhögvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl Gustafs 50-årsjubileum på tronen. onin. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia drottning Silvia, tittar på från balkonen underhögvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl Gustafs 50-årsjubileum på tronen. onin. Foto: Christine Olsson / TT

Gabriella som själv har träffat kungafamiljen och syns flitigt som kungligt expert i spanska morgonprogrammet ”Sale el Sol”, pekar på att det snarare är politiska skäl som ställer till det.

”Min åsikt är att Chris kanske vill sakta ner på tempot på grund av det amerikanska valet för att säkerställa hans affärsframtid såväl som deras status som tidigare invånare. Jag tror att han är en mycket framgångsrik finansiär och vill inte vara utomlands när ett skifte sker”, skriver hon i ett mejl till Nöjeslivet.

Vi önskar er båda allt gott Madeleine och Chris, och hoppas att vi får snart se er på svensk mark igen.