Därför kan Chris ha ångrat sig om flytten till Sverige – experten pekar ut orsaken

Över ett år har gått sen hovet berättade om prinsessan Madeleines flyttplan.
Men ännu bor Madeleine och Chris O’Neill med familj i USA.
Nu reser kungliga experten Herman Lindqvist frågetecken för om flytten ska bli av, i en intervju med veckotidningen Hänt.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har bott utomlands i många år. Paret har varit bosatta i såväl New York som London, innan flyttlasset år 2018 gick över Atlanten igen – till Chris hemland USA.

Där slog familjen, som också består av de tre barnen Leonore, Nicolas och Adrienne, ner sina bopålar på ostkusten, närmare bestämt Pinecrest i Florida.

Men fem år efter flytten till USA, kom bekräftelsen att Madeleines familj nu är redo att flytta hem till Sverige igen. Det meddelade hovet via en kommuniké i början av mars, förra året.

Artikeln fortsätter under bilden.

Chris och Madeleine bytte ringar under det sagolika bröllopet i juni 2013 i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/Kungl. Hovstaterna
Chris och Madeleine bytte ringar under det sagolika bröllopet i juni 2013 i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/Kungl. Hovstaterna

– Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola, skrev hovet då på sin hemsida i ett uttalande.

Och fortsatte:

– I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

I höstas kom Madeleine med familj hem igen på tillfälligt besök – då för det högtidliga firandet av pappa kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Dessutom syntes de också i Sverige i samband med julfirandet och drottning Silvias 80-årsdag dagen före julafton.

Frågan är nu när prinsessfamiljen egentligen flyttar hem till Sverige.

Det har nu gått över ett år sedan hovets pressmeddelande om den stundande flytten – men ännu bor Madeleine med familj kvar i USA.

Herman Lindqvists teori – tror inte Madeleine och Chris flyttar till Sverige

Nu höjs frågetecken för om flytten kommer bli av – överhuvudtaget. Det är Herman Lindqvist, författare, historiker och expert på kungahusen, som nu uttalar sig i frågan. Herman – som bland annat varit utrikeskorre, gett ut bokserien ”Historien om Sverige” samt programlett populära serien ”Hermans historia” i tv – misstänker att Chris O’Neill kanske inte vill bo i Sverige trots allt.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen. Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden, säger Herman Lindqvist i en intervju med veckotidningen Hänt.

Enligt Herman Lindqvist, prisad med Konungens medalj i 8:e storleken, kan det vara så att Chris inte vill bo i Sverige.

– Jag tror också att det är så att han skulle vantrivas bara han ser den där sjurummaren i Hovstallet. Jag tror inte att han vill bo där, det är så trångt och instängt där inne i stan och han är van att bo större i stora hus och villor med trädgård och swimming-pool.

Vad tror du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev