Foto: TT/Shutterstock

Därför kan Madeleine och Chris separeras – avgörande faktorn i relationen enligt hovexperten

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har länge gått i tankar om att flytta till Sverige.

Men om det inte är så att en flytt sker inom en snar framtid misstänker Hovexperten Herman Lindqvist att en separation inte är omöjlig.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har bott utomlands tillsammans i många år nu.

De har levt i New York och London innan flyttlasset år 2018 gick till Florida, USA.

Numera består familjen även av barnen LeonoreNicolas och Adrienne, som alla vuxit upp i Amerika.

Men i mars förra året bekräftade Hovet att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill återigen skulle flytta- denna gång hem till Sverige.

Snart visade det sig dock att det satts käppar i hjulet och att flytten som var planerad att ske i slutet av sommaren fått skjutas upp.

”Måna om att barnen får en svensk uppväxt”

En av anledningarna till beslutet tros vara att Chris helt enkelt inte känner sig helt redo att lämna allt i USA för ett liv i Sverige.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen. Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden, har hovexperten Herman Lindqvist sagt i en intervju med veckotidningen Hänt.

Men att Madeleine vill bo här verkar det inte råda några som helst tvivel om.

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har fattat. De är måna om att barnen får en svensk uppväxt just nu, har Hovets informationschef Margareta Thorgren sagt tidigare i en intervju med Aftonbladet.

Därför kan de tänkas separera

Nu berättar Herman Lindqvist för Hänt att en separation inte är omöjlig om det skulle vara så att Chris står fast vid att han inte vill bo här.

– Då finns ju då möjligheten att de fortsätter leva som de gör nu eller att de separerar och bor på olika håll. Det är teoretiskt möjligt någon gång i framtiden men det vet man ingenting om, säger han till Hänt.

Han förklarar även att för barnens skull är en flytt så snart som möjligt att föredra om man vill att de ska få en svensk uppväxt.

– Och om barnen bor längre och längre från Sverige så kommer de ifrån svenskheten. Nu är de ju väldigt långt nere i arvföljden så det är ju knappast troligt att de någonsin kommer fråga, men det skulle vara konstigt om de liksom inte är riktigt svenska. De är väl redan helt amerikaniserade.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev