Därför kan prins Daniel jubla igen – hovet avslöjar stora glädjen

Under onsdagen fick Prins Daniel ett besked som får kronprinsessparet att jubla av glädje.

Under många år har prins Daniels hjärtefråga handlat om vikten av att sätta barn i rörelse. Bland annat är han initiativtagare och beskyddare av organisationen En Frisk Generation (EFG) som har som mål att ge utsatta områden stöd till ett ”aktivare och hälsosammare liv”, enligt pressmeddelandet. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Han och kronprinsessan Victoria är dessutim initiativtagare till organisationen Generation Pep, som vill ge barn och unga bättre möjligheter till ett aktivt liv. 

Blir hedersdoktor

I dag kom beskedet att prinsens hårda arbete för att få Sveriges befolkning att röra på sig lite mer och må lite bättre kommer belönas med buller och bång, något Allas rapporterat om.

Karolinska Institutet utser prins Daniel till hedersdoktor och hyllar hans engagemang för folkhälsan.

”H.K.H. Prins Daniel har ett starkt och långvarigt engagemang för folkhälsa. Han har genom åren gjort ett stort antal insatser för att öka medvetenheten om behovet av att främja hälsosammare livsstil bland barn och unga, minska hälsoklyftor och stödja medicinsk forskning och utbildning”, skriver Karolinska Institutet i ett pressmeddelande. 

Enligt hovet är prinsen glad åt beskedet.

– Prinsen är mycket hedrad, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

En av de första

Den 29 april, dagen före Kungens födelsedag, kommer prinsen att få ta emot sin doktorshatt. Det i samband med den högtdiliga promoveringen i Stockholms stadshus.

Prins Daniel är en av de första i den yngre generationen att utses till hedersdoktor. Men han är långt ifrån den enda i kungafamiljen att hedras på liknande vis.

Även kungen, drottning Silvia och prinsessan Christina har utsetts till hedersdoktor tidigare år.

Stort grattis, det här är du verkligen värd.

Exit mobile version