Därför syns alltid okända kvinnan vid Estelles sida – Victoria och Daniels högra hand i familjelivet

Livet som kunglighet innebär mängder av olika uppdrag där det ingår resande till alla världens hörn.

Därför är det inte alltid en lätt uppgift att få ihop livspusslet, speciellt om man har barn.

Men som tur är så har kronprinsessparet en trogen hjälpreda vid sin sida som ser till att vardagen fungerar som den ska.

Att få ihop livspusslet med allt vad det innebär är nog inte lätt för någon. Har man barn så ska det hämtas och lämnas på skola och skjutsas till olika aktiviteter. Samtidigt har man ett jobb och sköta och ett hem att ta hand om. Ja, det kan verkligen vara svårt att få vardagen att gå ihop.

För kungligheterna så är läget inte annorlunda. Inte minst för kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Ofta är de på resande fot för att bland annat representera Sverige i olika sammanhang.

I och med det är det en utmaning för kronprinsessparet att klara vardagen med barnen Estelle och Oscar, som ju ofta måste stanna hemma för att gå i skolan.

Därför har kungahuset en person anställd sedan flera år tillbaka som står kronprinsessparet mycket nära.

Barnflickan som räddar vardagen för familjen

Det är nämligen barnflickan Elvira Ramström som tar hand om Estelle och Oscar när Victoria och Daniel har uppdrag på annat håll. Elvira ser till så att vardagen flyter på för familjen och genom åren har hon kommit familjen nära.

 Prinsessan Estelle med sin Nanny Elvira Ramström i samband med att kronprinsessan Victoria firas på Borgholm slottsruin med konsert på hennes 45-årsdag. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Prinsessan Estelle med sin Nanny Elvira Ramström i samband med att kronprinsessan Victoria firas på Borgholm slottsruin med konsert på hennes 45-årsdag. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Elvira Ramström är 28 år och började som barnflicka hos kronprinsessparet när hon var 23 år gammal. Hon kommer ursprungligen från Härnösand. Genom åren har Estelle och Oscar vuxit upp med henne och hon har även följt med familjen på olika resor, bland annat under den årliga Victoriadagen på Öland.

Och det är tydligt på de bilder som finns på Elvira och kronprinsessbarnen att de trivs bra i varandras sällskap.

Vilket härligt jobb det måste vara att få jobba så nära den underbara familjen! Och vilken tur för Victoria och Daniel att de har en så lojal barnflicka vid sin sida.