Därför tokhyllas Victoria och Daniel världen över – detaljerna i nya bilderna får alla att smälta

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Foto: Pontus Lundahl/TT, Jessica Gow/TT

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är inte bara populära kungligheter på hemmaplan.

Nu hyllas de även internationellt efter att de synts till under riksmötets öppnande i tisdags.

Det finns få par som är så fina tillsammans som Victoria och Daniel. I år firar de 13-årig bröllopsdag och de har varit tillsammans i över 20 år. Tänk vad tiden går!

På fredagen firar prins Daniel sin 50-årsdag! Men det är inte det enda firandet som hålls. Under fredagen firar nämligen kung Carl XVI Gustaf att det var 50 år sedan som han tog över tronen efter sin farfar. Tänk vilket sammanträffande att Daniel föddes samma dag!

Daniels födelsedagsfirande hamnar därför en del i skuggan för kungens jubileumsfirande, som pågår i stort sett hela veckan.

Firandet av kungens 50 år på tronen började med en gåvomottagning på kungliga slottet under onsdagen och torsdagen. På fredagen väntas stor galamiddag på slottet där kungligheter från alla världens hörn är inbjudna.

LÄS MER: Prins Daniels vädjan till svenska folket – enda önskan under kungens jubileumsfirande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kl. 06.54 den 15 september 1973 föddes Prins Daniel på Regionsjukhuset i Örebro. Prinsens födelsedag sammanfaller således med dagen då kronprins Carl Gustaf blev Sveriges konung. Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Årliga uppdraget

Det var i tisdags som ”riksmötets öppnande” ägde rum. Det markerar starten för riksdagens nya arbetsår. Invigningen hålls bland annat av kungen, vilket är ett uppdrag som följt honom varje år sedan han tog över tronen.

Vid sin sida under invigningen så har han traditionsenligt sin familj. Men i år dök Madeleine och Chris aldrig upp. På deltagarlistan stod bara kungaparet, Victoria och Daniel samt Carl Philip och Sofia.

LÄS MER: Därför dök Madeleine och Chris aldrig upp på viktiga mötet – dystra beskedet

Talmannen och kungafamiljen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Victoria och Daniel hyllas internationellt

Inför riksmötets öppnande så var det först traditionsenlig gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm. Där fångades Victoria och Daniel på bild medan de spatserar in i kyrkan.

Bilderna har nåt hela världen och det märks att de är ett par som väcker intresse. Tidigare har Victoria och Daniel hyllats internationellt för att de är öppnare än många andra kungligheter världen över. Men de hyllas även ofta för sin snygga stil.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Tidningen Daily Mail har skrivit om hur kronprinsessparet såg ut i det offentliga. Och de båda hyllas för sina val av kläder. Det verkar synnerligen som att Victorias val av kjol och blus tillsammans med pillerburk-hatten gjorde ett gott intryck på den internationella pressen. Även Daniel prisas för sin välsydda marinblåa kostym med den knallblå slipsen.

De hyllas även för att de gick över kullerstenarna arm i arm påväg in mot kyrkan då de såg så fina ut tillsammans.

Ni såg verkligen superfina ut Daniel och Victoria! Och stort grattis på din födelsedag Daniel!

Är du också stolt över att vi har ett så fint kronprinsesspar? Passa på att hylla dem i en kommentar på Facebook!

Exit mobile version