Därför väcker nya bilderna på kungaparet stor oro – besöket ställer till med uppståndelse: ”Livsfarligt”

I veckan har kungen och drottningen varit på resande fot.

I vanlig ordning har de ständig bevakning av Säpo – men en ny bild har ändå väckt mångas oro.

”Ser livsfarligt ut”, skriver en följare på hovets Instagram.

Kungaparet befinner sig för tillfället på jordansk mark för ett tre dagar långt statsbesök – på inbjudan av Jordaniens kung Abdullah.

När de anlände på tisdagen var det med pompa och ståt. Kungen och drottningen mottogs med en storslagen välkomstceremoni på palatset Al Husseinieh i huvudstaden Amman.

– Det är lovande att se att den svenska närvaron i Jordanien expanderar och att relationen mellan Sverige och Jordanien växer sig starkare. Drottningen och jag ser mycket framemot att fortsätta vårt besök här i ert historiska och dynamiska land, säger kungen i ett uttalande som hovet har delat på sociala medier.

Utöver näringslivsseminarium och bilaterala möten har kungligheterna även varit med och invigt den nya svenska ambassaden i Amman.

LÄS MER: Drottning Silvias markering framför riksdagens talman – ögonblicket fångades av kameran

Besökte stormarknad – många ville få en glimt

Och dessutom har kungligheterna tagit sig tid för en del sightseeing.

Under onsdagseftermiddagen besökte kungen och drottningen den anrika salthandelsstaden As-Salt. Staden är sedan 2021 ett av Unescos världsarv, och kungaparet fick bland annat en guidad tur på en lokal marknad.

Och marknadsbesöket gick självklart inte stadsborna obemärkt förbi. Många tog sig dit för att få sig en glimt av det svenska kungaparet, av bilderna att döma.

I synnerhet har en bild från marknaden väckt följarnas uppmärksamhet. På en bild som hovet har publicerat på Instagram syns kungaparet spatsera på marknaden – mitt i ett folkhav.

Den uppmärksammade bilden då kungaparet besöker marknaden i As-Salt. Foto: TT/Pontus Lundahl

LÄS MER: Kungens stora kärleksgest till Silvia – detaljen i bilden visar

Oron över kungligheternas säkerhet

Faktumet att de är omringade av så många människor har f¨ått en del följare att oroa sig över kungaparets säkerhet, något som även Svensk Dam har skrivit om.

”Är det inte lite väl riskabelt för kungen gå på en så trång marknad? Eller är alla på bilden jordanska livvakter?”, skriver en följare som får medhåll från flera.

”Exakt tänker samma”, skriver en annan.

”Ser helt livsfarligt ut”, skriver en tredje.

Ger bilden fog för oro? Dela gärna med er av era tankar på vår Facebook-sida!