Därför väcker Victoria starka känslor utomlands – efter uppvisningen på nya bilderna

Foto: Claudio Bresciani/TT

Att kronprinsessan Victoria är populär hemma i Sverige råder det ingen tvekan om.

Hon är dessutom väldigt omtyckt i utlandet. Titt som tätt skrivs det om den svenska tronarvingen i internationella medier.

Så även nu i veckan – när kronprinsessan uppmärksammades för en speciell detalj i bilderna från domkyrkan i Uppsala.

Kronprinsessan Victoria, 46, är en riktig modeikon. Hon hyllas ofta för sina medvetna klädval och för att hon lyckas med att vara både elegant, välklädd och klimatsmart.

Hon har ingenting emot att använda samma plagg flera gånger i offentliga sammanhang och räds heller inte att visa upp sig i något billigare kläder som exempelvis svenska H&M.

Kronprinsessan har en plan för allt och hennes val när det kommer till just utseendet och plaggen är att de ska baseras på ett hållbart miljö- och ekonomitänk.

Läs mer: Nya bilderna på Victoria gör succé utomlands – hyllas för beteendet ihop med pappa kungen

Den här, något annorlunda, strategin används inte av allt för många kungligheter runtom i Europa. Därför blir Victoria ofta uppmärksammad just för sina kläder och för hur hon har valt att sticka ut med särskilda smycken, huvudbonader eller andra attiraljer.

Kronprinsessan Victoria närvarar när Svenska kyrkan inleder årets kyrkomöte med gudstjänst och formellt öppnande i Uppsala domkyrka. Foto: Claudio Bresciani/TT

Därför skriver utländska medier om Victoria

Internationella medier älskar att skriva om Victoria och även om övriga familjemedlemmar i det svenska kungahuset. Nu har Daily Mail uppmärksammat att kronprinsessan var på Kyrkomötets öppnande i ett regnigt Uppsala häromdagen.

Oftast är även kung Carl XVI Gustaf med under denna ceremoni, men i år fick Victoria närvara helt själv.

Under gudstjänsten samt öppningsceremonin i Uppsala domkyrka satt Victoria bland annat bredvid talmannen Andreas Norlén.

På bilderna som togs i samband med Kyrkomötets öppnande syns Victoria bära en fantastisk lila outfit som inspirerats av hösten.

Daily Mail skriver att hon utstrålar elegans och att hon ser sofistikerad ut. De fortsätter att kommentera hennes klädval för dagen:

Victoria slängde upp håret i en snygg bulle för tillfället och valde glamoröst smink. Hon lade till lite mer glamour till outfiten med ett par silverörhängen”.

Snyggt jobbat som alltid, Victoria. Du är en otrolig representant för Sverige och du gör allting med bravur.

Exit mobile version