Nya bilderna på Victoria gör succé utomlands – hyllas för beteendet ihop med pappa kungen

Att kronprinsessan Victoria är omtyckt utomlands är ingen nyhet i sig.

Hon hyllas ständigt världen över för sin elegans, professionalism och för sitt engagemang i olika samhällsfrågor.

Nu har utländska medier på nytt uppmärksammat den svenska kronprinsessan – denna gång för hennes beteende ihop med pappa kung Carl XVI Gustaf.

Kung Carl XVI Gustaf har suttit på den svenska tronen i 50 år – det kan knappast ha gått någon förbi. Hans jubileumsfirande ägde rum i mitten av september och då var det pompa och ståt i hela den kungliga huvudstaden Stockholm.

SVT direktsände dels från Te Deum i Slottskyrkan och från borggården vid Stockholms slott där kungen uppvaktades av högvakten och körsång på fredagen den 15 september.

Kungen höll också tal till Sveriges folk i både tv och radio under kvällen. Sedan vankades det jubileumsmiddag på Kungliga slottet.

Läs mer: Detaljen i bilderna på Victoria som sticker ut – hyllas i grannlandet för sitt smarta val

Under lördagen var det dags för kungen och drottning Silvia att färdas i en hästanspänd kortege genom centrala Stockholm för att ta emot folkets jubel. På kvällen anordnades en hyllningskonsert för kungen på Norrbro bredvid slottet.

Närvarade på ett seminarium

Apropå det Kungliga slottet i Stockholm så närvarade kungen – och kronprinsessan Victoria – i slutet av förra veckan på ett seminarium på Konstakademin.

Anledningen till besöket var att de skulle vara med på ett seminarium vid namn ”500 år av kunglig arkitektur – från Vasaborg till italiensk villa”.

Helena Tallius Myhrman, preses Konstakademien, kung Carl XVI Gustaf, kronprinsessan Victoria och Elisabeth Alsheimer Evenstedt, ständig sekreterare vid Konstakademien, närvarar vid seminariet på Kungliga konstakademien i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT

Kungen och Victoria, som inte gör offentliga uppdrag tillsammans allt för ofta, placerades i tronliknande stolar längst fram i lokalen och de verkade båda trivas i sammanhanget.

Faktum är att utländska medier, bland annat brittiska Daily Mail, har uppmärksammat far-och-dotter-stunden. Det är inte första gången som tabloiderna i Storbritannien fokuserar på den svenska kronprinsessan.

Hon har flera gånger tidigare hyllats för att hon är så proffsig, glad, medveten och visar prov på ett brinnande samhällsengagemang.

Läs mer: Därför tar Victoria världen med storm igen – nya bilderna på kronprinsessan sprids i utlandet

Det som tidningarna fokuserat på den här gången är Victorias och kungens glada humör i samband med seminariumet. De skriver att de båda verkligen sken av glädje när de ankom till hörsalen för att lyssna på föredraget.

Elisabeth Alsheimer Evenstedt, ständig sekreterare vid Konstakademien och Kronprinsessan Victoria. Foto: Claudio Bresciani/TT

Kungligheterna ska även ha skrattat högt vid flera tillfällen under föreläsningen. De båda var alltså på strålande humör under dagen och visade verkligen prov på starka känslor. Någonting som inte alla kungligheter gör uppenbarligen.

Daily Mail hyllar även Victoria för hennes klädsel den här dagen. Hon bar en elegant och stilren marinblå kostym med en blå och vit silkesblus under. Dessutom hade hon guldörhängen som fulländande outfiten.

Kungen bar en klassisk grå kostym med svarta, välpolerade skor.

Ni är sådana fina förebilder och representanter för Sverige. Tack för erat arbete.

Gillar du artikeln och vill läsa mer om kungafamiljen? Gilla, kommentera och dela gärna artikeln.