Detaljen i bilderna på Victoria som sticker ut – hyllas i grannlandet för sitt smarta val

Foto: Markku Ulander /AP/TT, Heikki Saukkomaa/AP/TT

Förra veckan besökte Victoria och Daniel grannlandet Finland.

Under deras statsbesök fångades de på bild flertalet gånger och framför allt hyllas kronprinsessan för att hon valde att använda en viss typ av kläder.

Men det finns även en annan detalj i bilderna som sticker ut.

Det var under onsdagen och torsdagen som det svenska kronprinsessparet ärade Finland med sin närvaro. Victoria, 46, och Daniel, 50, hade i vanlig ordning ett fullspäckat schema.

Bland annat hann de med att besöka Hanaholmens kulturcentrum i Esbo, den Unesco-listade fästningen Sveaborg och i torsdags åt de lunch på Svenska handelshögskolan i Helsingfors.

Läs mer: Så är Victoria och Daniel som grannar egentligen – nu kommer allt fram: ”De verkar väldigt…”

Eftersom Victoria och Daniel är omåttligt populära i Finland var det väldigt mycket mediabevakning kring kronprinsessparet under deras besök. Så pass att Svenska Yle till och med tagit reda på vad de åt till lunch i torsdags.

Lunchen bestod av kyckling, potatisgratäng och örtsallad.

Victoria och Daniel tas emot av det finska folket. Foto: Heikki Saukkomaa/AP/TT

Bar bara finska klädmärken

Paret hann även visa upp sig på Lovisa torg och från Rådhusets balkong mitt i Helsingfors, och resan avrundades resan på Fazers besökscenter i Vanda.

Både finska medier och det finska folket uppskattade att kronprinsessan Victoria – vilket hon är känd för att alltid göra – var klädd efter tillfället. Under torsdagen var allt hon bar i klädväg signerat det finska märket Andiata.

Dessutom hade hon en silverbrosch från finska Kalevala.

I denna finska outfit fanns det dock en detalj som stack ut en aning. En accessoar som, till skillnad från allt annat, inte kom från det blåvita landet i öst.

En riktig dyrgrip runt handleden

Victoria bar nämligen sitt exklusiva, vid det här laget välkända, armbandsur från svenska Epoch Stockholm. Klockan finns bara i ett exemplar och är enligt Svensk Damtidning specialtillverkad med totalt 84 briljantslipade diamanter.

Victoria ska ha fått klockan i present när hon fyllde 30 år och hon är mycket förtjust i den. Eftersom den är specialtillverkad och tillhör en kunglighet är det svårt att sätta ett exakt pris på den.

Läs mer: Därför hyllas Victoria världen över – efter nya bilderna på den osannolika förvandlingen

Men med tanke på att Epochs just nu dyraste armbandsur, med endast (!) sex stycken briljantslipade diamanter går för 34 850 kronor kan man tänka sig att kronprinsessans klocka med 84 diamanter är värd väldigt mycket mer än så.

Victorias klocka skymtas runt högra handleden. Foto: Markku Ulander/AP/TT

Det är en riktig dyrgrip som hon bar runt handleden! Accessoaren gick nästan obemärkt förbi under statsbesöket i Finland – men det är onekligen ett väldigt elegant och högt värderat smycke.

Väldigt elegant som alltid, Victoria! Vilket nöje att se dig och Daniel representera vårat land när ni åker på olika statsbesök utomlands.

Exit mobile version