Dolda budskapet bakom nya bilden på Charles – efter beskedet om cancerdiagnosen

Kung Charles

Foto: Christophe Archambault, Pool via AP, Instagram

Det var i måndags som den tråkiga nyheten om att kung Charles drabbats av cancer nådde ut över världen.

Nu menar en expert att det fanns ett dolt budskap i den bild på Charles som kablades ut på sociala medier.

På måndagskvällen kom beskedet om att kung Charles III av Storbritannien fått cancer.

Det brittiska hovet har ännu inte gått in närmare på vilken typ av cancer han har, förutom att det inte rör sig om prostatacancer.

Cancern upptäcktes i samband med att Charles genomgick en behandling för en förstorad prostata på The London Clinic – ett privat sjukhus i London.

Berättade för familjen först

Innan hovet skickade ut nyheten till omvärlden så valde Charles att själv berätta för familjen om sin diagnos, inklusive prins Harry.

Och i måndags så sågs Harry på flygplatsen i Los Angeles precis innan han skulle flyga över till England för att hälsa på sin far. Dock stannade hustrun Meghan och barnen hemma i Kalifornien.

Hovet har varit noga med att vara relativt öppna kring Charles hälsotillstånd. Detta för att inte bidra till ryktesspridning men också för att uppmärksamma sjukdomen och inspirera andra att söka vård som kanske annars är rädda för det.

King Charles III waves as he and Queen Camilla leave Clarence House by car in London, Tuesday, Feb. 6, 2024. Buckingham Palace announced Monday evening that the king has begun outpatient treatment for an undisclosed form of cancer. Foto: Frank Augstein/AP

Dolda budskapet bakom bilden

I pressmeddelandet från hovet som de skickade ut på sociala medier så fanns också en bild på Charles som en kunglig expert nu har tankar kring. På bilden står Charles på en balkong och ser livskraftig ut.

Det är BBC:s förre hovreporter Jennie Bond som i en intervju med Sky News menar att bilden på Charles innehåller ett dolt budskap.

Detta var noggrant koreograferat förmodligen igår, ett medvetet försök av kungen och slottet att visa att han mår bra, att vi inte ska oroa oss för mycket”, berättade Jennie Bond.

Hoppas verkligen att han mår bra trots omständigheterna. Cancer är en fruktansvärd sjukdom.

Exit mobile version