Estelles lycka med mamma Victoria – därför lämnar de landet tillsammans

Foto: TT

Prinsessan Estelle har nu mycket att se fram emot i oktober.

Snart åker hon nämligen iväg på en spännande resa tillsammans med mamma Victoria.

Vår älskade kronprinsessfamilj står i rampljuset återigen – detta efter att de fått en alldeles särskild inbjudan.

Det är prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria som ska ut på äventyr om mindre än två veckor. Och tänk vad de har mycket att se fram emot!

Mor och dotter ska nämligen resa till Köpenhamn för att delta i prins Christian av Danmarks födelsedag – den blivande kungen fyller nämligen 18 år.

BORGHOLM 20230714 Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle har anlänt till Borgholms slottsruin för Victoriakonserten och det fortsatta firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Foto: Mikael Fritzon / TT

Firar med galamiddag

Lagom till den stora dagen så anordnar drottning Margrethe en stor galamiddag på Amalienborgs slott för den danske tronarvingen. Den kommer att äga rum den 15 oktober och kungligheter över hela världen är inbjudna till firandet.

Och att den svenska kronprinsessfamiljen är inbjudna är knappast någon slump. Både Victoria och Daniel är nära vänner med den danska kronprinsfamiljen. Victoria är faktiskt gudmor till prins Christian, medan kronprinsessan Mary, mamma till Christian, är gudmor till Estelle.

LÄS MER:

Estelle och Victoria uppmärksammas internationellt

Nyheten om att våra svenska kungligheter står på gästlistan har även nått utländsk media. Det är den brittiska kungliga sajten Royal Central som nyligen publicerade en artikel om att Estelle och Victoria kommer att delta på festligheterna.

Det är ännu oklart om prins Daniel och prins Oscar kommer att delta.

Det här blir inte det första stora utländska födelsedagsfirandet för prinsessan Estelle. Hon följde med sina föräldrar på 18-årsfestligheterna för prinsessan Ingrid Alexandra av Norge förra året”, skriver sajten och fortsätter:

Ett foto av Europas unga framtida monarker togs vid det firandet; men prins Christian av Danmark och Spaniens prinsessa Leonor saknades på bilden.

f.v. prinsesse Estelle fra Sverige, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Charles fra Luxembourg. Bak står prinsesse Catharina-Amalie t.v. fra Nederland og prinsesse Elisabeth fra Belgia. Tronarvinger samlet på slottet før markeringen av at prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Det återstår att se om de unga kungligheterna kan få till ett nytt foto där samtliga av de unga kungligheterna figurerar under firandet den 15 oktober.

Vad fint att vår svenska kronprinsessfamilj får så mycket uppmärksamhet i utländska medier. Det är något att vara stolt över!

Exit mobile version