Förbudet för Estelle och Victoria på 18-årsfesten – detta får de inte göra

Prinsessan Estelle. Foto: TT

Prinsessan Estelle. Foto: TT

Prinsessan Estelle ska gå på storslaget 18-årskalas!
Men inför festligheterna har noggrann information gått ut – som förbjuder gästerna att ta med en speciell sak, skriver Se og Hør.

Artikeln fortsätter under bilden.

BORGHOLM 20230714 Prinsessan Estelle i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland. Foto: Mikael Fritzon / TT

Det har minst sagt varit ett händelserikt år i den kungliga kalendern. I Sverige har framför allt kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen uppmärksammats, men också det faktum att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung på sin tid.

I Storbritannien kröntes kung Charles till monark i maj månad – och då fanns kungen och kronprinsessan Victoria på plats som representanter för Sverige.

I vårt södra grannland Danmark firade drottning Margrethe sina 50 år på tronen i fjol. År 2023 är i stället ett viktigt år för den danska kungafamiljen av annan anledning.

Prins Christian, som är kronprins Frederik och kronprinsessan Marys första barn, fyller 18 år den 15 oktober. Han är nummer två i tronföljden efter sin far.

Victoria och Estelle på 18-årskalas

Den blivande 18-åringens farmor, drottning Margrethe, anordnar med anledning av bemärkelsedagen en stor galamiddag för tronarvingen på Amalienborgs slott. Den kommer att äga rum på födelsedagen den 15 oktober, och bland annat kungligheter från hela världen är inbjudna till firandet.

En inbjudan har så klart också hamnat i Sverige – och då kommer kronprinsessan Victoria att resa med prinsessan Estelle till 18-årskalaset.

Artikeln fortsätter under bilden.

BORGHOLM 20220714 Prins Daniel. prins Oscar, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland Foto: Jonas Ekströmer / TT

Både Victoria och prins Daniel är nära vänner med den danska kronprinsfamiljen. Victoria är gudmor till prins Christian, medan kronprinsessan Mary är gudmor till Estelle.

Viktiga regeln inför kalaset

Inför festligheterna ska en tydlig regel ha nått de inbjudna gästerna.

Danska Se og Hør skriver nu att Faaborg-Midtfyn kommun avslöjat på sin hemsida att deltagarna ”inte får ta med en gåva till prinsen”.

Därmed blir det presentförbud för Victoria och Estelle på kalaset. Dessutom ska det också råda ett förbud mot fotografering på festen, enligt tidningen.

Vi hoppas att det blir en minnesvärd dag för mor och dotter, och för födelsedagsbarnet!

Exit mobile version