Här ”glömmer” Victoria och Daniel bort kamerorna – nya intima kärleksbilderna träffar rakt i hjärtat

UPPSALA 20230920 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarar vid Allemansrättens dag i Uppsala. Foto: Christine Olsson / TT

UPPSALA 20230920 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarar vid Allemansrättens dag i Uppsala. Foto: Christine Olsson / TT

Varmt och hjärtligt – för en viktig sak.
Här fångas prins Daniels ömma handling för kronprinsessan Victoria av pressfotografen.

För 13 år sedan skrevs ny historia när landets blivande drottning, kronprinsessan Victoria sa ja till sin prins, Daniel. Den 19 juni 2010 kommer alltid vara en mycket speciell dag för paret, såväl som för Sverige. Datumet är för evigt inskrivet i historieböckerna.

Det var nämligen då bröllopsklockorna slog för paret, samtidigt som hela svenska folket fick glädjas åt deras kärlekslycka.

LÄS MER: Prins Daniels beslut med kronprinsessan Victoria efter orden i SVT – gör det för Estelles skull

Runtom i landet var bröllopsyran total, och efter den kärleksfulla vigseln strålade det nygifta paret. Samtidigt som kronprinsessan tackade svenska folket för att hon äntligen fått sin prins.

Sedan den där magiska bröllopsdagen sommaren 2010 har Victoria och Daniel också välsignats med två barn: prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7.

Inför Daniels 50-årsdag nyligen slog sig prinsen ned med SVT:s talkshowdrottning Carina Bergfeldt för en längre intervjun. Han fick bland annat frågan om han är romantisk. Han svarade då att både han och Victoria är lika romantiska i dag.

– Jag tror att, om man har den här kemin som vi har så finns den med hela tiden. Sedan är det klart att man måste ha tid för varandra. Det kan ofta vara en bristvara, det vet ju du och alla andra som har familj och krävande yrkesliv. Man vill vara hemma mer och ha mer tid för varandra och familjen och sådär. Men jag tycker att vi lyckas, säger prins Daniel i SVT-intervjun.

LÄS MER: Starka reaktioner efter Carina Bergfeldts fråga om skilsmässoryktet till prins Daniel

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Kronprinsessan Victoria hyllar maken i Bergfeldts porträtt.

– Jag har haft en sådan fantastisk tur att överhuvudtaget träffa någon som vill vara med mig på den här resan och finnas där som ett stöd – och som också går in för sin nya roll så genuint och med så mycket liv och lust, säger hon.

Men Victoria och Daniel är inte ”bara” äkta makar.

De är även kollegor – ofta syns de arbetandes för kungahuset sida vid sida.

Som tidigare denna veckan, närmare bestämt under onsdagen, när paret närvarade vid Allemansrättens dag i Uppsala.

Victoria och Daniel uppmärksammar Allemansrätten – skickar viktig påminnelse

Initiativet att instifta en dag för just Allemansrätten kommer från kronprinsessparets ideella organisation Generation Pep som arbetar för att barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

– Initiativet syftar till att uppnå en ökad kännedom och en ökad förståelse kring allemansrättens möjligheter och skyldigheter. Med Allemansrättens dag vill vi också förmedla olika sätt som alla kan ha nytta och glädje av allemansrätten och vår natur, samt hur det kan ha positiv inverkan på vårt välmående och vår hälsa, skriver Generation Pep på sin hemsida.

LÄS MER: Patrick Ekwalls stora kärlekslycka med 19 år yngre flickvännen – nya bilden väcker reaktioner: ”Varm i själen”

Samtidigt vill Victoria och Daniels organisation med detta också uppmärksamma en annan viktig poäng med att visas i naturen:

– Och kom ihåg – med den frihet som allemansrätten innebär kommer även ett ansvar att visa hänsyn till naturen, djuren och till andra människor. Det är viktigt att använda sunt förnuft och anpassa ditt beteende efter platsen, tiden och aktiviteten, skriver Generation Pep.

Kärleksfulla bilderna

På plats i Uppsala spred Victoria och Daniel kunglig stjärnglans när dagen uppmärksammades ute i det fria.

Artikeln fortsätter under bilden.

UPPSALA 20230920 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarar vid Allemansrättens dag i Uppsala. Foto: Christine Olsson / TT

Pressfotografens kamera fångade paret när de som synes var mycket kärvänliga. Känslan när man ser bilderna är som om det inte vore en pressfotograf där – en kärleksfull ingivelse fångad i stunden när Daniel kramar om sin Victoria på ett ömt vis.

– Vi har varit tillsammans i mer än tjugo år. Har man den här kemin som vi har så… Den finns med hela tiden. Klart man måste ha tid för varandra också. Men jag tycker att vi lyckas, säger Daniel i SVT-intervjun med Carina Bergfeldt.

UPPSALA 20230920 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvarar vid Allemansrättens dag i Uppsala. Foto: Christine Olsson / TT

Länge leve Allemansrätten – och kärleken!

Exit mobile version