Kronprinsessans smarta knep med Estelle och Oscar – får alltid barnen på gott humör

Victoria saknar Estelle och Oscar

Foto: TT/Instagram

Naturen gör gott för hela själen och det är alltid så härligt att få komma ut i skog och mark.

Men det är inte alltid helt enkelt att få med barnen ut på långa skogspromenader.

Kronprinsessan Victoria har därför några geniala knep för att se till så att skogspromenaderna blir ett nöje för hela familjen.

Det är verkligen underbart att komma ut i skogen. Speciellt nu under hösten är det extra härligt med alla dofter från den fuktiga marken.

Att leta efter svamp är också ett sant nöje som passar bra under hösten.

Någon som verkligen gillar att komma ut i naturen är kronprinsessan Victoria. Hon håller naturen mycket kär, vilket hon också vill föra vidare på barnen Estelle och Oscar.

Nyligen var Victoria ute i skogen med Naturmorgon i P1. I programmet så var hon ute i Tyresta nationalpark med reportern Mats Ottosson. Där passade hon på att dela med sig av några bra knep till svenska folket.

Victorias knep med barnen

Som alla med barn vet så är det inte alltid helt enkelt att få barnen att hålla motivationen uppe under de lite längre promenaderna i skogen.

Men kronprinsessan Victoria har lösningen för att det inte ska bli tråkigt för någon.

– Ta med en tennisboll. Det är det bästa sättet. Då kan man leka kull och då kommer man framåt på ett helt annat sätt. Det är det bästa vi gjort, säger kronprinsessan i programmet.

Victoria beskriver leken som familjen brukar leka. Den går ut på att pricka varandra med tennisbollen medan de går.

– Daniel är bra på att träffa, Oscar är bra på att springa, Estelle är också bra på att springa. Jag är väldigt dålig på att träffa, säger hon.

BORGHOLM 20230714 Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar lämnar Borgholms slottsruin efter Victoriakonserten och firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland. Foto: Caisa Rasmussen / TT

Pannkaksstenen

Det finns även ett annat knep som kronprinsessan delar med sig av. Det handlar om att sätta upp ett mål för sin vandring. Familjen har en sten som de brukar gå till i närheten av Haga. Stenen kallar de för ”pannkaksstenen” då de serveras pannkakor när de kommer fram.

– Vi utnämnde en stor sten till pannkaksstenen. Det gjorde vi tidigt när barnen var små. Den blev väldigt populär. Så hittade vi på saker på vägen dit och på vägen tillbaka, säger hon i programmet.

Vilka geniala tips som kronprinsessan delar med sig av! Detta kan säkert göra succé för många familjer.

Har du några tips för att göra skogspromenaderna roligare? Dela gärna med dig av dem i en kommentar på Facebook!

Exit mobile version