Svenska stjärnans avslöjande – därför nobbade han kungens inbjudan: ”Får man stå vid de orden…”

Kungen.

Kungen.

När det nederländska kungaparet var på besök hos den svenska kungafamiljen i veckan slogs det på stort i form av fullspäckat schema och gala. Förutom kungligheter fanns några stora svenska kändisar på den celebra gästlistan. Men det var en av dem som nobbade inbjudan. För Carina Bergfeldt avslöjar han varför. 

Förra veckan landade nederländska kung Willem-Alexander och drottning Máxima på svensk mark, för några dagar av intensivt arbete och umgänge med den svenska kungafamiljen. 

Finbesök i kungahuset

Syftet med besöket var i huvudsak att stärka samarbetet mellan Sverige och Nederländerna, men vad många inte vet är att de båda kungahusen har ett fint band till varandra även privat.

Kung Willem är gudfar åt prinsessan Estelle, och deras kära återseende skapade rubriker i media när det fångades på bild under en kunglig fotografering på slottet. 

Kungen. Pontus Lundahl/TT

Under dagarna det nederländska kungaparet befann sig i Stockholm var schemat intensivt. Bland annat hade man gjort tid för fina middagar, konserter och gala.

Till dessa var förutom kungligheter en del andra kända svenskar inbjudna. En av de som fanns med på den celebra inbjudningslistan var guldmedaljören i skridskor – Nils Van Der Poel, 26. 

LÄS MER: Kungens påkostade present till svärdottern Sofia – värd 40 miljoner kronor

Nobbade kungen

Men trots en inbjudan till kungens tillställning valde stjärnan att avstå. Anledningen var att han redan tackat ja till ett annat uppdrag den kvällen. 

Under säsongspremiären av Carina Bergfeldts talkshow var det ingen mindre än Van Der Poel som slagit sig ner i Carinas soffa, och därmed missade den kungliga tillställningen.

– Det hade ju varit väldigt förnämt att kunna klona sig själv ibland. Men man får ofta se till ”vem lovade jag först” och så får man stå vid de orden, sa Van Der Poel i Carina Bergfeldts program på fredagen.

– Vem tackade du nej till?, frågade Carina Bergfeldt då.

– Holländska kungaparet är på statsbesök i Stockholm den här veckan, sa Nils då, varpå publiken börjar skratta. 

– Så du tackade nej till kungen?, frågar Carina Bergfeldt. Ett konstaterande som fick publiken att börja applådera. 

Nils Van Der Poel. Claudio Bresciani/TT

Ett löfte är ett löfte, så det är inte alltid lätt om det kommer en till inbjudan från självaste kungen. Eller vad säger ni?

Dela gärna dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

LÄS MER: Kungens stora kärleksgest till Silvia – detaljen i bilden visar

Exit mobile version