Foto: TT

Nya beskedet om Chris O’Neill – då gör han sin familj sällskap i Sverige: ”Han har haft fullt upp”

Nu är det klart.
Efter många turer vågar hovet nu slå fast – då flyttar Chris O’Neill till Sverige, skriver Svensk damtidning.
Makan prinsessan Madeleine är redan på plats med resten av familjen.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har levt sina liv i utlandet i många år. Paret har slagit ned sina bopålar i såväl New York som London. 2018 tog de flyttkartongerna över Atlanten igen, till Chris hemland USA.

Där slog sig familjen – som också består av de tre barnen Leonore, Nicolas och Adrienne – ned på den amerikanska ostkusten; närmare bestämt Pinecrest, Florida.

Men fem år efter flytten till USA, kom bekräftelsen att Madeleines familj nu är redo att flytta hem till Sverige igen. Detta gick hovet ut med, via en kommuniké i början av mars förra året.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan madeleine och Chris O'Neill närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Jonas Ekströmer/TT
STOCKHOLM 20230915 Prinsessan madeleine och Chris O’Neill närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola, skrev hovet då på sin hemsida i ett uttalande.

Och fortsatte:

– I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm.

I höstas kom Madeleine med familj hem igen på tillfälligt besök – då för det högtidliga firandet av pappa kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Dessutom syntes de också i Sverige i samband med julfirandet och drottning Silvias 80-årsdag dagen före julafton.

Men frågan om när prinsessfamiljen egentligen flyttar hem till Sverige permanent har svävat i luften.

Den stundande flytten har föregåtts av snurriga turer, där hovet först i ett pressmeddelande våren 2023 alltså uppgav att flytten för hela familjen skulle ske under augusti 2023.

Men så blev det inte, och i stället verkar det som om flytten kommer att ske nu – ett år senare. Detta efter att Madeleine och Chris fått sitt stora lyxhus i Florida sålt. I april hittade huset ny ägare för motsvarande 75 miljoner kronor, vilket var något under utgångspris, rapporterade Hello Magazine.

I helgen firade prins Nicolas sin nioårsdag med familjen i Sverige, berättade hovets informationschef. I lördags firade dessutom drottning Silvia sin 80-årsdag i efterskott med en privat fest, enligt Aftonbladet. Men Chris hade då inte landat på svensk mark.

Nu står det dock klart när den amerikanske affärsmannen dyker upp.

Hovet går nu ut och bekräftar:

– Chris O’Neill kommer till Sverige om en vecka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Och fortsätter:

– Han har haft fullt upp med flytten, det är väldigt mycket logistik kring detta. Men hans mamma Eva O’Neill är i Sverige, hon har deltagit i firandet av drottningen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev