Nya bilderna på William förbryllar – kroppsspråket som avslöjade prinsens verkliga känslor
Prins William

Nya bilderna på William förbryllar – kroppsspråket som avslöjade prinsens verkliga känslor

Nyligen släpptes en ny avslöjande bok om det brittiska kungahuset.

Bara timmar innan boksläppet så syntes både prins William och kung Charles ute i offentligheten.

Williams kroppsspråk under en ceremoni visade tecken på stress, enligt en expert.

Det var under tisdagen som den nya boken ”Endgame”, skriven av journalisten och författaren Omid Scobie, släpptes till allmänheten.

I boken avslöjas många hemligheter kring det brittiska kungahuset. Det är kanske den mest avslöjande boken om kungafamiljen sedan prins Harry släppte sin självbiografi ”Den andre” tidigare i år.

Kvällen innan, bara timmar innan boken släpptes i handeln, så syntes prins William till i offentligheten. Han var nämligen med under Tusk Conservation Awards – en gala för de som arbetar med att bevara natur och att skydda hotade arter i Afrika.

I och med boksläppet så har William anledning att vara stressad. I boken framkommer nämligen flera hemligheter om både honom och resten av kungafamiljen, berättat av olika källor. Mycket handlar om turerna med prins Harry men även om Williams fru, Kate Middleton.

Svårt att dölja känslorna

Under evenemanget så höll William masken, men det fanns vissa tecken på att allt inte var bra, enligt en expert på kroppsspråk.

William verkar vara den enda medlemmen i ”firman” som kämpar för att hålla masken när han blir ’attackerad’ av någon Harry-relaterad pik och hans kroppsspråk här tyder på att han kan spela sitt sociala leende medan han tyst kokar inombords”, sa kroppsspråksexperten Judi James till The Mirror och fortsätter:

”Hans tänder ser lite sammanbitna ut här när han delar läpparna för att le och det finns inga tecken på någon ögonrynkning som skulle signalera äkta gott humör. Hans blick mot kamerorna verkar visa ett något försiktigt ögonuttryck och hans läppar blir delvis insugna med rynkor i läppmusklerna för att antyda en signal om långvarig ånger som hanteras filosofiskt.

Prins William under Tusk Conservation Awards på Hotell Savoy under måndagen.
Prins William under Tusk Conservation Awards på Hotell Savoy under måndagen. Foto: Victoria Jones/AP

Kung Charles syntes också offentligt

Det var inte bara William som rörde sig i offentligheten under måndagen. Även kung Charles III deltog i ett evenemang för internationella representanter på Buckingham Palace.

Kungen råkar också han ut för mycket kritik i boken, enligt The Mirror.

Till skillnad från sonen William så visade dock inte kungen några tecken på stress, enligt kroppsspråksexperten.

”Hans skratt och leende visar att hans ansikte är täckt av linjer och rynkor från panna till haka och hans uttryck är det ’gråtande’ ansiktet med hopdragna ögonbryn och en öppen mun som vi gör när vi verkligen måste skratta åt något.

Kung Charles i Buckingham Palace under måndagen tillsammans med Samoas premiärminister Afioga Fiame Naomi Mata'afa.
Kung Charles i Buckingham Palace under måndagen tillsammans med Samoas premiärminister Afioga Fiame Naomi Mata’afa. Foto: Yui Mok/AP

”Hans händer bakom ryggen signalerar ett positivt intresse under hans konversationer och han går glatt mellan två av sina gäster med ett glas i handen som vilken avslappnad värd som helst som njuter av sin egen fest.”

Det ska bli intressant att läsa den nya boken om den brittiska kungafamiljen.

Dela gärna den här artikeln på Facebook!