Nya festbilderna på Victoria: Här roar sig kronprinsessan och prins Haakon utomlands

Med bara några veckor kvar till jul befinner sig kronprinsessan Victoria på andra sidan jorden. Platsen är Afrika, och syftet med resan är ett kungligt uppdrag. Dock inkluderade vistelsen även ett kärt återseende med norska kronprins Haakon, och nya bilder från resan visar att både han och kronprinsessan kan festa loss. 

Kronprinsessan Victoria har ett intensivt schema som bland annat kräver många resdagar på ett år. 

Om drygt två veckor är det dags för en av det största händelserna på året i den kungliga huvudstaden – Nobelfesten, men innan dess har Victoria fullt fokus på sitt arbete i Kenya

Victoria och Haakon i Afrika

I början av veckan reste kronprinsessan till andra sidan jorden för flera dagars utvecklingsarbete i Kenya, ett uppdrag hon delar med kronprinsen av Norge och FN:s utvecklingsprogram (UNDP). 

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Veckans arbete inleddes med ett besök på den svenska ambassaden i Nairobi, där kronprinsessan höll ett tal för alla svenska medborgare som var inbjudna.

”Väldigt många av er som är här ikväll är med och bidrar till en positiv och hållbar utveckling. Vare sig ni verkar inom FN-systemet eller i civilsamhället, som entreprenörer eller i andra roller.

Er närvaro här bidrar också till att stärka banden med Kenya, ett land som är viktigt för Sverige sedan länge. För det vill jag framföra ett varmt tack”, sa hon, enligt Kungahusets officiella Instagram. 

Poolparty på lyxhotell

Med vistelsen innebar inte enbart arbete. Under Victorias andra kväll hade FN:s utvecklingsprogram UNDP ordnat en fest för sina kungliga gäster, och av bilderna att döma var stämningen på topp. 

Kvällens mingel ägde rum på femstjärniga lyxhotellet Tribe Hotel i Kenyas huvudstad Nairobi, framför en upplyst pool

Under festen fångades kronprins Haakon och kronprinsessan Victorias kära återseende på bild, och de två såg ut att trivas gott i varandras sällskap på festen. 

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Enligt tidningen Svensk Dam var cirka 120 personer inbjudna till det exklusiva poolpartyt. Bland gästerna fanns bland annat folk från kenyanska UD, cheferna för FN-kontoren, och representanter för flera ideella organisationer.

Fina Victoria. Dela gärna för att hylla hennes engagemang för FN.