Prinsessan Birgittas ärliga ord om brorsdottern Victoria – nu uttalar hon det alla tänker

Prinsessan Birgitta kan tyvärr inte komma till kungens 50-årsfirande.
Samtidigt uttalar hon sig nu om sin brorsdotter, kronprinsessan Victoria, i en intervju med Expressen.
”Hagasessans” ord går inte att misstolka!

Artikeln fortsätter under bilden.

SVANSKOG 2012-05-31 Prinsessan Birgitta invigde på torsdagen matsalen ” H.K.H Prinsessan Birgittas matsa l” på Svanskog värdshus i Svanskog. Th Emil von Schultz ägare av värdshuset. Foto: Johan Eklund/TT

Kung Carl XVI Gustaf går till den svenska historien som den monark som suttit längst tid vid sin post.

På fredag den 15 september firas trontillträdet – då är det nämligen exakt 50 år sedan han blev kung. Festligheterna och det stora kungliga firandet inleddes redan på onsdagen, då kungafamiljen tog emot riksdagen och regeringen för en middag på slottet.

Men det är alltså på fredag som det gäller. Sedan tidigare står det också klart att riksdagen beslutat att det ska vara allmän flaggdag med anledning av kungajubiléet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jubileumsfotografiet av Kung Carl XVI Gustaf efter 50 år på tronen. Foto: Thron Ullberg/The Royal Court of Sweden

I Slottskyrkan blir det Te Deum på morgonen, följt av högvaktsavlösning och vid lunchtid skjuts salut vid Skeppsholmen. Därefter väntas sång när Kungliga Musikaliska Akademien, tillsammans med Sjungande barn, arrangerar en sångarhyllning till kungen.

Många kungligheter och representanter från omvärlden väntas till Slottskyrkan, bland annat kung Harald av Norge och drottning Margrethe av Danmark.

Men en som har aviserat att hon inte kommer till firandet i Stockholm är prinsessan Birgitta. I en stor och exklusiv intervju med Expressens profilerade reporter Robert Börjesson berättar hon att systrarna prinsessan Margaretha, och prinsessan Désirée inte kommer till huvudstaden på grund av hälsan. Detta har också medfört att även Birgitta, som bor i Spanien, valt att stå över.

Dock kommer prinsessan Christina att närvara vid firandet av lillebror kungens stora jubileum.

Birgittas fina ord om Victoria och Estelle

I intervjun passar Birgitta dock på att skicka hälsningar hem till Sverige. Hon hyllar sin familj.

Kronprinsessan Victoria får goda vitsord från sin faster.

– Hon är så vänlig. Och hon verkar som om hon är SÅ intresserad av allt hon gör. Inte vet jag om hon är det, det kan jag inte tänka mig. Hon är perfekt. Hon är perfekt. Denna flicka är underbar. Och hennes äldsta Estelle är likadan och kommer bli lika fantastisk, säger prinsessan Birgitta i en intervju med Expressen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230912 Prinsessan Sofia och prins Carl Philip, prins Daniel, kronprinsessan Victoria strax före gudstjänsten i Storkyrkan med anledning av riksdagens öppande. Foto: Claudio Bresciani/ TT

Dessutom har hon bara goda saker att säga om prinsessan Estelle, som är näst i tronföljden efter Victoria.

– Hon är så vaken. Hon är med och pratar, diskuterar, ordnar och grejar. Jag har aldrig sett en sådan elvaåring. Det är väl inga andra barn som beter sig på det sättet? Det är väl uppfostran, att hon fått vara med och blivit liksom förberedd redan i unga år, säger Birgitta.

Så fint uttryckt, Birgitta!

Exit mobile version