Foto: Mikael Fritzon/TT

Prinsessan Madeleines privata beslut för framtiden väcker nu starka reaktioner

Ett privat beslut som väcker massor av reaktioner.
Prinsessan Madeleines drag för familjen har nu fått uppmärksamhet på flera håll.

Prinsessan Madeleine lever sedan flera år tilblaka i Florida tillsammans med maken Chris O’Neill och deras tre barn. Men under den senaste tiden har familjen haft många tunga saker att tänka på.

När orkanen Ian drog fram evakuerades miljontals människor i delstaten där prinsessfamiljen bor. En tid senare berättade prinsessan själv om oron och uppmanade att alla som kunde att hjälpa till med det viktiga arbetet kring att skydda människor från orkanen.

LÄS MER: Därför syns inte Chris O’Neill med Madeleine – hovet bekräftar anledningen till frånvaron

Artikeln fortsätter under bilden.

BORGHOLM 2016-07-14  Prinsessan Madeleine och herr Chris O'Neill under det offentliga firande av kronprinsessan Victorias 39-årsdag vid Borgholms IP på Öland 14 juli, 2016.  Foto: Mikael Fritzon /TT
BORGHOLM 2016-07-14 Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill under det offentliga firande av kronprinsessan Victorias 39-årsdag vid Borgholms IP på Öland 14 juli, 2016. Foto: Mikael Fritzon /TT

Samtidigt har prinsessan också kunnat glädjas över att familjen på senare tid utökats – två gånger.

I början av året berättade Madeleine att familjen fått en ny hund vid namn Teddy.

Madeleines ord om familjeutökningen

Och för bara några veckor sedan avslöjade Madeleine att Teddy nu fått en fyrbent kompis i familjen: Bichon havanais-vovven Oreo, som familjen adopterat från djurhem.

– Han är en 3-årig havanais, som vi nyligen adopterade från ett bra djurhem i Miami. Dessförinnan behandlades Oreo inte bra och var bunden utomhus i Florida-hettan större delen av dagarna och nätterna. Men i dag får han oss att skratta och visar oss vilken öm och kärleksfull själ han är (och, ja, Teddy och han är kompisar som inte kan sluta leka med varandra), skrev prinsessan då, på Instagram.

Hennes beslut väcker nu starka reaktioner.

Artikeln fortsätter under bilden.

Hyllas stort efter beslutet

Det är i en insändare som djurrättsorganisationen PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, nu går ut och hyllar prinsessans val att adoptera en hund från ett djurhem.

– Prinsessan gjorde ett godhjärtat val när hon adopterade en hund från ett hundhem istället för att köpa en valp. Med det valet är hon en förebild för alla som funderar på att utöka familjen med ett husdjur, skriver Sascha Camilli på djurrättsorganisationen PETA, i en insändare i tidningen Karlskoga Tidning-Kuriren.

Hon fortsätter:

– Medan uppfödarna fortsätter producera valpar att säljas som handelsvaror fylls djurhemmen med älskvärda djur som behöver komma till ett permanent hem i kärleksfulla familjer.

Även Madeleines följare på Instagram har tidigare hyllat prinsessans beslut.

– Så underbart med en havanais! Jag har två och de är verkligen underbara. Fint också med en rescue dog, skriver en följare i en kommentar till Madeleines inlägg.

– Så fint gjort! Grattis till båda sötnosarna, skriver en annan.

– Så fint av er att ge han ett nytt hem hos er. Såå söt! Och så söta ihop, skriver en tredje.

LÄS MER: Nya bilden på kungliga tillskottet – Madeleine och Chris utökar familjen: ”Öm och kärleksfull själ”

Dela gärna vidare inlägget om du också tycker att alla hundar förtjänar en andra chans!