Foto: Jessica Gow/TT

Prinsessan Sofias nya modesuccé efter gravidlyckan – detaljen på kroppen får alla tänka samma sak

Hon strålade på den stora dagen!
Här tar prinsessan Sofia över showen totalt.

På tisdagen ägde det statsceremoniellt viktiga riksmötets öppnande rum enligt tradition i riksdagen och Slottskyrkan i Stockholm. Som brukligt fanns kungahuset representerat, liksom förstås riksdagsledamöterna och representanter för regeringen för att tillsammans starta i gång arbetet i riksdagen för hösten.

Statsministern presenterade sin regering, och kungen höll ett anförande i kammaren.

Kung Carl XVI Gustaf ja. Han och drottning Silvia hade i år sällskap av alla sina tre barn med respektive: kronprinsessan Victoria och prins Danielprins Carl Philip och prinsessan Sofia samt nyligen från USA hemflyttade prinsessan Madeleine med maken Chris O’Neill.

Sofia väntar barn i februari 2025

Innan mötet i riksdagens plenisal, hölls en högtidlig gudstjänst i Storkyrkan där kungafamiljen också närvarade.

Den senaste tiden har prinsessan Sofia och prins Carl Philip stått i fokus. Förra veckan gick de ut och berättade den glada nyheten att Sofia är gravid med parets fjärde barn. I familjen ingår sedan tidigare de tre prinsarna Alexander, 8, Gabriel, 7, och Julian, 3.

DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn. Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program”, lät hovet hälsa i ett uttalande i samband med offentliggörandet av gravidlyckan.

Första orden om gravidlyckan

Och i detta officiella program ingick bland annat en resa till hertigdömet Värmland för Sofia och Carl Philip i förra veckan. Då svarade de också på frågor om gravidlyckan.

– Som de flesta blivande föräldrar blev vi jätteglada. Det var stor glädje, säger Carl Philip till Svensk dam.

Prinsessan Sofia poängterade att de tre småprinsarna är fulla av förväntan.

– Barnen var också jätteglada och förväntansfulla. De ser fram emot ett lillasyskon, säger Sofia till tidningen.

På tisdagen framträdde prinsparet alltså vid riksdagens öppnande, och Sofia hyllas nu stort för sin outfit. Det är Instagram-kontot tillika bloggaren Royal Fashion Police, ungefär ”Kungliga modepolisen”, som har granskat den svenska prinsessans klänning (se bilden nedan). Enligt bloggen bar Sofia en dress från det finska modehuset Andiata. Den merlot-färgade kreationen har ett värde på omkring 3 000 kronor, uppger bloggen.

Hyllas efter kreationen

Prinsessan bar också en Gucci-väska, skriver Kungliga modepolisen. Dessutom fastnade bloggen för Sofias skor med klack från franska skodesignern Christian Louboutin, enligt bloggen med ett värde på runt 8 200 kronor. Sofia hyllas nu stort i kommentarsfältet för sin kreation.

– Häpnadsväckande och, som omväxling, extremt elegant!! Fortsätt klä dig så här! skriver en följare i en kommentar till Instagram-inlägget.

– Hon ser underbar ut, skriver en annan följare.

– Herregud. Det här är definitivt veckans bästa outfit, skriver en tredje.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev