Stora glädjen för Victoria och barnen – beskedet dagarna innan födelsedagen

Foto: TT

Den 14 juli fyller Sveriges kronprinsessa år. Och precis som traditionerna säger så firas även årets högtidliga dag med flaggan i topp på Öland, där kungafamiljen tillbringar somrarna. 

I fjol fanns en hel del orosmoln och frågetecken kring firandet i och med pandemin, och även i år vidtar man restriktioner. Vad man dock inte behöver bekymra sig över är vädret. Enligt meteorolog Mikael Sjöstrand är prognoserna inför Victoriadagen ljusa. 

Onsdag den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria 44 år, och i sedvanlig ordning firas födelsedagen i Borgholm på Öland. Vilket också är där kungafamiljen har sitt sommarresidens. 

Sedan många år har allmänheten varit välkomna att delta i Victoriadagen, som innehåller inte bara möten med Victoria, utan underhållning från dag till kväll. 

Kronprinsessan Victoria under nationaldagen. Foto: TT

De närvarar på Victoriadagen

Förra året var första gången som Victoria fick fira födelsedagen utan svenska folket på plats, på grund av restriktionerna som kom med pandemin. 

Även i år kommer man att få begränsa antalet besökare. Men vad man kan konstatera är att alla i kungafamiljen kommer att vara på plats. 

– Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott, skrev hovet tidigare i ett pressmeddelande till Svensk Dam.

Nyligen kunde hovet bekräfta att prinsessan Madeleine med familj landat på svensk mark, för att även de kunna delta i Victorias firande. 

Sol på Victoriadagen

Klart är att Victoriakonserten i år kommer att ske i Borgholms slottsruin, och sändas på SVT, med start 21.00, och mycket talar för att det kommer att bli bra. Även vädret. 

– Det kommer att fortsätta vara ganska varmt på den östra sidan av landet. På onsdag ser det ut att bli mellan 20 och 25 grader på Öland, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart till Newsner

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Enligt Mikael Sjöstrand så är det just Öland och närliggande områden som kan ha extra tur med vädret den dagen. 

– Det kommer också kunna bildas skurar över inlandet, och om dessa rör sig österut mot Öland får man se. Men troligtvis så blir det en onsdag med sol och värme, säger Mikael Sjöstrand till Newsner.

Dela gärna glädjebeskedet med andra.

Exit mobile version