Victorias och Daniels beteende i Australien orsakade en chock – detta är vad det handlar om

Arkivfoto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel nyligen besökte Australien och storstaden Sydney, överraskade deras beteende de lokala medierna totalt.
Här är orsaken bakom de starka reaktionerna.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var nyligen på resande fot – till landet ”down under”. När de landade i Australien för några veckor sen fick de bland annat se det ikoniska operahuset i Sydney.

Artikeln fortsätter under bilden.

Arkivfoto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

På andra sidan jordklotet väntade flera spännande möten. Det var i mitten på februari som Victoria tog med sig Daniel till den australiska delstaten New South Wales huvudstad, Sydney.

De passade då på att genomföra officiella besök i såväl Australien som Nya Zeeland, detta på önskemål av regeringen.

”Syftet med besöket till Australien är att främja och stärka de bilaterala relationerna med landet samt att främja svenska näringslivsintressen med fokus på områden där det finns särskilt god potential för fördjupat samarbete och handelsutbyte, exempelvis inom hållbart företagande, hälsa och innovation”, uppgav hovet vid tillfället, på sin hemsida.

På plats i den australiska miljonstaden besökte Victoria och Daniel bland annat stadens botaniska trädgård. Detta under ledning av chefen Denise Ora och botaniska forskaren Brett Summerell. De fick då ta del av Solander-trädgården och World Pride-manifestationen Green Wall, uppger TT.

Kronprinsessparet deltog även i ett seminarium om hållbar gruvdrift.

LÄS MER: Nya bilderna på Victoria och Daniel får hjärtan att smälta – nu ser alla samma sak: ”Enastående”

Besöket i Australien orsakade en chock

Samtidigt har det svenska kronprinsessparets besök i landet orsakat skriverier i medierna, och det är Victorias och Daniels beteende som hamnat i fokus.

Redaktören för den australiska tidningen 9honey, Natalie Oliveri, skriver i sin kolumn att hon var exalterad och positivt överraskad efter det svenska kronprinsessparets beteende under besöket.

Nu jämförs Victorias besök i Australien med prins Harrys och Meghan Markles för några år sedan.

– Det kunde inte ha varit mer annorlunda än den senaste kungliga turnén som gick till Australien, Prins Harrys och Meghans i oktober 2018, skriver Oliveri i sin kolumn.

Oliveri beskriver att hon bland annat blev förvånad över gästernas säkerhetsåtgärder.

– Istället för att vara helt omringade av livvakter med stenansikten, hade kronprinsessan Victoria och hennes man prins Daniel relativt lågmält säkerhetsteam med sig när de var i Sydney, skriver hon.

SYDNEY 20230215 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på besök i Australien. Här med Sydneyoperan och Harbour Bridge i bakgrunden. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Parets inställning till media överraskande också Oliveri.

– Istället för prins Harrys hårda förakt för journalisterna när han bara var där för att göra sitt jobb, verkade kronprinsessan Victoria, 45, och prins Daniel, 49, mer än glada över att bli skuggade av pressflocken.

Den australiska redaktören fortsätter ösa beröm över det svenska kronprinsessparet.

– Kronprinsessan var väldigt medveten om kamerornas ständiga blickfång – hon var ”på” hela tiden och lät inte sitt artiga leende frysa. Hon verkade till och med vara genuint intresserad av vad som visades för henne, och det mesta ägde rum i den heta australiska solen, skriver Oliveri.

Det är fantastiskt att höra att Victoria och Daniel gjorde ett så djupt intryck! Dela den här artikeln om du också uppskattar våra svenska kungligheter.

Exit mobile version