15-åriga Emma gör sig redo när orkestern tar ton – ljudet från flickan får publiken att hulka sig

Emma Kok sjunger "Voilà". Foto: Youtube

Emma Kok sjunger "Voilà". Foto: Youtube

Vilken känslostorm!
15-åriga Emma Kok bjuder publiken på en otrolig musikalisk resa.
Efteråt lämnas de i tårar.

Det finns talanger och sen finns det talanger.

Emma Kok är bara 15 år men redan en firad stjärna i hemlandet Nederländerna. 2021 vann hon tv-talangtävlingen ”The Voice Kids” i landet, och sedan dess har hon fått en allt större publik vid sina framträdanden.

– Emma tycker att det är viktigt att hon berättar en historia när hon sjunger en sång: sin historia, står att läsa på artistens Youtube-kanal.

I mars förra året släppte hon sin första singel: ”Laat Mij Een Vlinder Zijn” och på den vägen är det.

15-åriga Emma Kok om kampen med gastropares

Hon har också varit öppen med sin kamp mot magsjukdomen gastropares, fördröjd magsäckstömning.

Artikeln fortsätter under bilden.

Emma Kok sjunger ”Voilà”. Foto: Youtube

Tillståndet beskrivs enligt Dagens medicin som en form av neuropati som ”försämrar magens motorik och förmåga att knåda sönder och tömma ut maten”.

– Jag har en kronisk sjukdom som heter ”gastroparesis” vilket innebär att min mage är förlamad och det gör riktigt ont. Och den enda medicinen som fungerar för mig är att sjunga, skriver hon på sin Instagram-sida.

Och sjunga, jösses, det kan hon.

När den nederländske violinisten och dirigenten André Rieu bjöd in 15-åringen att sjunga med sin imponerande orkester skapades fullständig magi.

Det var tidigare i somras som Rieu välkomnade Emma Kok upp på scenen. Hon skulle bjuda publiken på sin version av Barbara Pravis låt ”Voilà” på Vrijthoftorget i Maastricht.

Resultatet liknar ingenting annat.

Lämnar publiken i tårar

15-åringens sånginsats lämnar delar av publiken i tårar, och efteråt får hon stående och långa ovationer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Emma Kok sjunger ”Voilà”. Foto: Youtube

Sedan dess har videoklippet från ögonblicket spridits på nätet. I skrivande stund har klippet med Emmas otroliga sånginsats setts över 19 miljoner gånger på Youtube.

Det är inte svårt att förstå varför.

– Det bästa med musik är att du inte behöver förstå språket för att njuta av den och känna igen storhet. Fantastisk prestation, skriver en tittare efter att ha sett videoklippet i en kommentar på Youtube.

– Jag vet inte hur många gånger jag har sett den här videon. Vilken fantastisk röst, vilken fantastisk orkester. Jag bor i ett land som kanske aldrig upplever att vara på den här typen av musikkonserter och platser. Njut av livet, musiken och friheten medan du kan, skriver en annan tittare.

Helt fantastiskt, vilken sångröst!

Dela gärna vidare klippet om du också tycker att Emma är en stjärna!

Exit mobile version