Den gången snusket tog över Allsång på Skansen – och hur en barnförbjuden skylt gjorde tittarfavoriten till en sexfest

Mycket har hänt under årens lopp sedan ”Allsång på Skansen” blev ett av våra mest folkkära tv-program.

Det har bjudits på magiska framträdanden men också tillfällen då allt annat än musiken stått i fokus.

Sommaren 2011 går till historien som en allsångssäsong då det bjöds på minst sagt intima inviter och känsloyttranden.

Efter flera anspelningar på sex under ett program höjde tidigare allsångsledaren Bosse Larsson rösten, och riktade kritik mot upplägget.

– Det här är inga texter som man kommer minnas om ett år, sa han till Aftonbladet då.

Ett definitivt säkert tecken på att sommaren är här är när vi får se publiken gunga i takt till några av våra mest älskade klassiker på Skansen.

På Sollidenscenen har det bjudits in en rad minnesvärda ögonblick.

Vi har fått se Carola kasta en blomma, Robert Gustafsson har dansat tillsammans med Peps Persson – och vi har fått dessutom se en hel del internationella artister.

Ja när Lasse Berghagen tog över fanan, fick vi se bland annat världsstjärnan Ricky Martin gästa ”Allsång på Skansen”, något som skapade rubriker över hela landet.

Till tonerna av ”She bangs” fick han hela Skansen i gungning, och framträdandet räknas än i dag som ett av programmets mest minnesvärda ögonblick.

Artikeln fortsätter efter klippet.

LÄS MER: Den gången Robert Gustafsson hånade Tina Nordström i ”Allsång på Skansen” – och få skrattade

Sexskandalen i Allsång på Skansen

Och Ricky Martin är förstås långt ifrån den enda stjärna som har fått både publiken och programledare att rulla på höfterna.

Ett avsnitt som sändes under sommaren 2011 skriver för alltid in sig i allsångshistorien som ett minst sagt känsloladdat avsnitt.

Måns Zelmerlöw var då programledare och gästades av ett gäng artister som alla tycktes ha en sak på huvudet: sex.

Eric Amarillo som den sommaren hade en superhit med låten ”Om sanningen ska fram” hade bjudits in för att riva av sin sommarplåga.

Och det dröjde inte lång tid förrän en skylt skymtades av tv-kamerorna.

I folkhavet hade det nämligen skrivits på en skylt: ”Eric, vi vill inte ligga med dig, vi vill ligga med Måns”

Eric själv såg inga problem med att sjunga om sex inför svenska folket.

Stjärnan som var van vid att uppträda för en annan sorts publik tyckte bara att det var roligt att bjuda på något speciellt på bästa sändningstid.

– Barn ska väl lära sig hur barn blir till? Det är väl inget hysch hysch? Men det finns säkert pensionärer som sitter hemma i soffan och ringer till SVT nu och säger ”nu får ni ge er”, sa han då till Aftonbladet.

Men det slutade inte där.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens intima skämt i Allsång på Skansen – orden i direktsändning fick kärleken Christian att rodna

Bosse Larssons kritik mot Allsång på Skansen

En kort tid efter Eric Amarillos uppträdande tog Veronica Maggio plats på Sollidenscenen och sjöng låten ”Jag kommer”.

Efter sändningen dröjde det inte lång tid förrän kritiska röster hördes.

Den tidigare allsångsledaren Bosse Larsson var skeptisk till hur SVT hade tänkt när de valde att ha med två låtar med sexuella anspelningar i programmet.

– Det hade varit en omöjlighet på min tid. Jag förstår att äldre människor naturligtvis reagerar. De över 60 gillar inte sådana grejer. Men det här är inga texter som man kommer minnas om ett år, sa han då till Aftonbladet.

Bosse Larsson
Foto: SVT

Körlegendaren Kjell Lönnå som också medverkade i samma program förstod inte heller alls grejen med dessa låtar som hade minst sagt intima textrader.

– Det är uppseendeväckande kan man väl säga. Jag är uppväxt i en generation där man inte nämner såna saker. För mig är det ovanligt att höra den sorten. Men jag vill inte uttala mig ordentligt förrän jag har satt mig in i texten mer, sa han då.

Underbara Allsång på Skansen, vilka magiska ögonblick vi fått vara med om! Vilket är det mest minnesvärda framträdande enligt er? Diskutera gärna på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.