Pernilla Wahlgrens ord om att ta över Allsång på Skansen – folkkära artistens besked

Foto: Maja Suslin / TT & Kanal 5 / Youtube

Pernilla Wahlgrens ord om att ta över Allsång på Skansen – folkkära artistens besked

Sanna Nielsen har lämnat Allsång på Skansen efter sju år.
Nu berättar Pernilla Wahlgren vem hon tror kan ta över – och svarar på frågan om hon själv är intresserad.

Efter sju år som allsångsledare har nu Sanna Nielsen lämnat programmet.

Samtidigt pågår just nu ett intensivt arbete på SVT för att hitta hennes ersättare.

Ännu så länge har det varit locket på från tv-ledningen i Stockholm. Många artister och programledare har lyfts fram som möjliga kandidater när tv-tittarna själva fått spekulera vilt. Bland namnen som nämnts flest gånger av Nöjeslivets läsare hittar vi bland annat Lasse Kronér och Sarah Dawn Finer.

LÄS MER: SVT:s nya besked om Allsång på Skansen – då avslöjas Sanna Nielsens ersättare

Sanna Nielsen har själv förklarat att hon inte vet vem som kommer ta över hennes allsångsuppdrag.

– Jag vet inte ens om det är klart. Jag vill varken sia om det där eller lägga mig i. Men jag kommer att önska den personen lycka till när det är dags, säger Sanna Nielsen till nyhetsbyrån TT.

Pernilla Wahlgren har gästat Allsång på Skansen många gånger som artist. Hon har också tidigare programlett stora produktioner som bland annat Melodifestivalen.

När Nöjeslivet möter den folkkära profilen i samband med SVT:s pressdag inför höstens nya satsningar svarar hon på frågan om hon själv är intresserad att ta över som allsångsledare 2023.

– Det skulle man säkert vara om man fick förfrågan, säger Pernilla Wahlgren.

Samtidigt ser hon ett stort hinder för att eventuellt säga ja.

– Jag förstår också att hela sommaren går och allting. Jag gör inte annat än gör tv-program, så min lediga tid är ju faktiskt på sommaren, säger Wahlgren till Nöjeslivet.

Vem tycker du ska ta över Allsången?

– Åh, Sarah Dawn Finer är väl bra? Måns Zelmerlöw har ju redan varit… Oscar Zia kanske? Ja, det kanske blir en kille då, eftersom det varit en tjej, säger Pernilla Wahlgren.

LÄS MER: Sarah Dawn Finer om att ta över Allsången – plötsliga beskedet efter avhoppet från Talang: ”Jag har…”

STOCKHOLM 20180724 Programledaren Sanna Nielsen och artisten Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen en tisdagskväll 2018. Foto: Maja Suslin / TT
STOCKHOLM 20180724 Programledaren Sanna Nielsen och artisten Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen en tisdagskväll 2018. Foto: Maja Suslin / TT

En annan populär artist som lyfts som potentiell allsångsledare bland många profiler är Benjamin Ingrosso.

Men Pernilla Wahlgren tror inte att sonen – som blev dubbelt prisad på Rockbjörnengalan under torsdagen – vill ta över efter Sanna Nielsen, trots att han nämnts i spekulationerna.

– Jasså har han det? Nej, men han vill nog satsa på sin musikkarriär bara. Så det tror inte jag om jag får ge en vild gissning.

LÄS MER: Benjamin Ingrossos stora succé – årets stora kung med dubbla priser på Rockbjörnen

Pernilla Wahlgrens nya dolda kameran-satsning i SVT

Själv är Pernilla Wahlgren högaktuell med flera tv-program i höst – däribland ”Wahlgrens värld” i Kanal 5 men också nysatsningen ”Komiker utan gränser” som sänds i SVT med start i september.

Programmet kan beskrivas som en blandning mellan dolda kameran och ”Bäst i test”. Wahlgren, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Per Andersson och David Batra utför olika svåra utmaningar på allmänna platser i Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Därefter poängsätts deras insatser i studion där Robin Paulsson är programledare. Wahlgren är van vid att visa sin humoristiska sida bland annat i hyllade föreställningen ”Hybris”.

– Det får vi ju visa, men vi får utmana oss själva otroligt mycket. När jag går in på scenen i min egen show och får vara rolig, så är ju det noll jobbigt. Men det här har faktiskt varit väldigt jobbigt, säger Pernilla Wahlgren om den nya programsatsningen i SVT.

När profilerna klev fram till främlingar på stan uppstod mer eller mindre oväntade situationer.

– Många grejer var när man ser att folk är jättetrevliga och glada från början, sen efter ett tag förändras den där blicken i ögonen till att de tittar på en och tycker att det här är en jätteobehaglig människa framför mig, och vill bara därifrån, säger Pernilla Wahlgren och skrattar.

STOCKHOLM 20220818. Robin Paulsson, Kristina Petrushina, Pernilla Wahlgren och David Batra från produktionen ”Komiker utan gränser”. På torsdagen presenterade SvT hösten 2022 vid en pressträff på tv-huset i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20220818. Robin Paulsson, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Pernilla Wahlgren och David Batra från produktionen ”Komiker utan gränser”. På torsdagen presenterade SvT hösten 2022 vid en pressträff på tv-huset i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Vem tycker du ska ta över Allsång på Skansen 2023? Skriv gärna en kommentar!