Så kommer Pernilla Wahlgren förändra Allsång på Skansen – kravet bakom kulisserna

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen, premiär

Foto: TT/SVT

Under tisdagen är det dags för premiären av Allsång på Skansen att gå av stapeln, och i år med en sprillans ny programledare. Pernilla Wahlgren berättar för Nöjeslivet hur hon vill sätta sin prägel på programmet.

Efter sju år bestämde sig Sanna Nielsen under förra sommaren för att avsäga sig uppdraget som programledare för Allsång på Skansen.

Istället lämnar hon nu över stafettpinnen till Pernilla Wahlgren.

– Jag vet att det kommer att bli succé. Pernilla har liksom allt, det är både värme, glädje och humor. Allt som jag tycker att en allsångsledare ska ha. Hon kommer att briljera, har Sanna Nielsen sagt till Svensk dam.

STOCKHOLM 20180724 Sanna Nielsen och artisten Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen en tisdagskväll 2018. Foto: Maja Suslin / TT

Och under tisdagen är det äntligen dags för Pernillas första kväll som programledare, något som hon utan tvekan sett mycket fram emot.

– Det känns bra. Det känns pirrigt och mäktigt och stort, och jag är jättetaggad. Roligt känns det!, säger hon till Nöjeslivet.

Läs mer: Magnus Ugglas låtval i Allsång på Skansen lämnar ingen oberörd – efter första tonen rinner tårarna

”Planerar för en storslagen premiär”

När det väl är dags utlovar SVT en premiär utöver det vanliga:

”Vi försöker alltid få in överraskningar i programmet som vi tror att publiken och tittarna kommer att tycka om. Vi vill inte avslöja något i förväg, men vi planerar för en storslagen premiär,” skriver Haida Jamshidi, som är projektledare för Allsång på Skansen, till Nöjeslivet i ett meddelande.

Foto: SVT

Av naturliga skäl kommer vissa saker att bli annorlunda när Pernilla tar över efter Sanna.

”Största skillnaden blir att Pernilla kommer att sätta sin prägel på programmet och på vilket sätt kommer att visa sig tisdag 27 juni klockan 20.00,” skriver Haida Jamshidi till Nöjeslivet.

Läs mer: Tommy Körbergs hårda känga mot Pernilla Wahlgren – syrliga piken inför Allsång på Skansen: ”Lite för lättköpt”

Pernilla Wahlgrens önskemål för Allsången

Pernilla beskriver att hon tycker det är viktigt med spontanitet och humor, och att få vara sig själv i rollen som programledare.

Har du haft några önskemål för att göra programmet till ditt eget?

– Nej, eller manusmässigt och så kommer det ju vara mycket jag. Att jag får vara lite spontan och så där. Jag hoppas ju liksom kunna få vara lite busig och att det bara ska hända saker hela tiden, och ta in publiken mycket. Den planen vill vi hålla, säger hon till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20230613 Pernilla Wahlgren när Allsång på Skansen presenterade årets artister. Foto: Claudio Bresciani / TT

Och faktum är att Pernilla fått vara med mycket i planeringen inför säsongen som nu drar i gång.

”Pernilla är väldigt involverad i innehållet, det måste kännas autentiskt och rätt för henne,” skriver de.

Vi önskar dig stort lycka till, Pernilla!

Exit mobile version