Foto: SVT/TT/Instagram

Christer Sjögrens dotter Charlotta har växt upp – stjärnans ord om lyckan med familjen

Han har varit hela Sveriges dansbandskung i decennier.
Christer Sjögren gästade Allsång på Skansen under tisdagen – och gjorde återigen succé till publikens jubel.
Utanför rampljuset kilar stjärnan stadigt med hustrun Birgitta sedan 1969.
Paret blev föräldrar blott 20 år unga.

Christer Sjögren är som 74-åring fortsatt högaktuell på scen.

Under tisdagen välkomnades han till Skansen av allsångsledaren Pernilla Wahlgren – och framförde två låtar på bästa sändningstid i SVT.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Först blev det allsång till ”Pärleporten” innan han sjöng låten ”Blue bayou” på scen.

Sjögren berättade också för Pernilla hur tacksam han är över att han fått ha en så lång karriär. Den ska han i höst fira med en ny soloturné.

– Jag har ju fått gjort så mycket, och du har ju varit med och sett mycket. Men faktiskt, ska jag bara berätta att… Genom årens lopp har det blivit mycket olika genrer. Därför har vi sammansatt en turné som vi kallar ”The best of Christer Sjögren – Amazing grace”. Med ny orkester under ledning av Peter Mjörnestrand och sen har vi en sångerska med som heter Anna Werner som inte går av för hackor, sade Sjögren i SVT-sändningen.

Som frontman i Vikingarna blev han Sveriges, och under en tid även Tysklands, stora dansbandskung!

Den goe värmlänningen som förfogar över rösten som kan förflytta berg har nu dock låtit göra gällande att tiden med Vikingarna är förbi.

Under den gångna Dansbandsveckan i Malung kom nämligen chockbeskedet för alla fans – spelningen blev den sista för Sjögren med Vikingarna.

– Därefter är det definitivt färdigt, det kan jag säga. Du får inte glömma att åldern också tar ut sin rätt. Jag är 74 i dag och det är bara att inse att jag är pensionär, men med rösten i fullt behåll. Det är jag så djupt tacksam över! Annars hade det varit kört, säger Sjögren i en intervju med tidningen Får jag lov, uppger Hänt.

Utanför rampljuset är Christer Sjögren sedan 1970 gift med sin älskade fru Birgitta Sjögren. Tillsammans har de dottern Charlotta, också hon född år 1970.

De träffades redan i unga år – Christer var bara 19 fyllda. Birgitta stod i kassan på Domus i Hagfors när Christer klev in i butiken med ett speciellt uppdrag: han skulle köpa en present till sin mormor.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20140911 Birgitta Sjögren, Christer Sjögren och Elisabeth Andreasson vid galapremiären av Jonas Gardells musikal "Livet är en schlager" på Cirkus i Stockholm 2014. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20140911 Birgitta Sjögren, Christer Sjögren och Elisabeth Andreasson vid galapremiären av Jonas Gardells musikal ”Livet är en schlager” på Cirkus i Stockholm 2014. Foto: Anders Wiklund / TT

– Hon var ensam så vi började småprata lite – och plötsligt hör jag mig själv säga ”ska du hänga med på bio i kväll?” ”Kan jag väl,” svarade hon. Men jag hade inte kollat om det gick någon bio den kvällen – och det gjorde det inte. Så vi gick och fikade hos en kompis i stället, och sedan var vi ett par. Det är ödet! Det var den 11 november 1969, har Christer berättat för Hemmets journal.

– Vi har varit ihop så länge att vi finner varann och tar hänsyn till varann, har Sjögren tidigare berättat i en intervju med Nöjeslivet.

Christer Sjögren blev pappa som 20-åring

Redan när paret var i 20-årsåldern blev de föräldrar till dottern Charlotta. Samtidigt blomstrade Christers karriär och han stod på scenerna i folkparkerna och konserthallar i hela Sverige.

Då gjorde Christer och Birgitta en uppgörelse.

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, har Sjögren berättat i Allas.

Numer kan Christer och Birgitta dessutom titulera sig morfar och mormor, då dottern Charlotta (bilden nedan) har egna barn.

– Jag är så glad över att det går bra för barnbarnen. De har framtiden för sig, har Christer Sjögren sagt till Hemmets journal.

Artikeln fortsätter under bilden.

Alla dessa framgångsrika år i branschen – med god ekonomi som följd – har inte gjort att han tappat fotfästet, försäkrar Christer.

– Jag har inte blivit stöddig och tagit avstånd från min bakgrund. Jag är fortfarande en working class hero. Och jag är samtidigt glad för mina föräldrar som aldrig stod i vägen för mig när de fattade vad jag verkligen ville göra, även om farsan tyckte att jag ändå borde skaffa mig en riktig utbildning, säger han till TT, enligt Hela Gotland.

Dela gärna vidare för att hylla denna dansbandskung! Vi önskar dig lycka till med höstens turné, Christer!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev