Christer Sjögrens kärleksknep med hustrun Birgitta – under pandemin: ”Tar hänsyn”

Han har tvingats bort från scenen och i stället fått isolera sig hemma under pandemin.
Då är dansbandskungen Christer Sjögren tacksam över den extra tid han fått med hustrun Birgitta.
– Vi har varit ihop så länge att vi finner varann och tar hänsyn till varann, säger han till Nöjeslivet

Han är utan tvekan en av Sveriges mest scenvana artister.

Dansbandskungen Christer Sjögren, 71, har saknat att spela för publiken. Men samtidigt har han fått ha mycket egentid tillsammans med hustrun Birgitta, någonting han uppskattat.

Detta till följd av coronapandemin – som stoppat i stort sett alla spelningar från musiker i hela landet i ett och ett halvt år.

Christer och hustrun Birgitta har varit tillsammans i 50 år – och den här perioden, under pandemin, har de precis som många andra par fått tillbringa mycket tid ihop.

STOCKHOLM 201107130 Christer Sjögren med sin fru Birgitta anländer till konserthuset för att se 2011 års prisutdelning av Polar Music Prize. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Det har gått mycket bättre än förväntat, skulle jag säga. Vi har varit ihop så länge att vi finner varann och tar hänsyn till varann. Det har faktiskt gått över förväntan. Det kan bli så att man går och nöter på varandra annars, men det har funkat fint, säger Christer Sjögren till Nöjeslivet.

Samtidigt har pandemin varit tuff för Sjögren. Den folkkäre artisten har saknat att få uppträda inför sin publik.

Tisdag 20 juli är det äntligen dags igen – när Vikingarna medverkar i Allsång på Skansen i SVT. Sen är det dags för en stor turné, vilket Sjögren ser mycket fram emot.

Christer Sjögrens saknad: ”Behöver påfyllning”

– Det är klart att man märker av att i det yrket jag har, musikaliskt och konstnärligt, är man van vid att komma ut på scen och få den uppskattningen av publiken. Det är en naturlig del av mitt jobb. Nu uteblir det där, och då kan jag känna en tomhet ibland, säger Sjögren och fortsätter:

– Energi från folk, det är något som jag behöver påfyllning av. Det är så.

Därför kan han nu glädjas över att Vikingarna ger sig ut på en turné på 44 orter i fyra länder 2021-22 med start 6 augusti i Fredrikshamn i Danmark. Biljetter finns ute nu.

STOCKHOLM 2016-10-25 Christer Sjögren presenterar självbiografin ”Får jag lov att berätta – kramgoa minnen från Christers garage” vid en pressträff i Stockholm på tisdagen. Foto: Anders Wiklund / TT

Visst ser vi fram emot att få se och höra Christer och Vikingarna framöver? Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om du också uppskattar dem!