Foto: TV4/Claudio Bresciani, TT

Clara Klingenström släpper debutalbum – berättar om starka försoningen på pappans dödsbädd

Clara Klingenström fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen.
Nu släpper hon sitt debutalbum – den personliga ”Claras dagbok”.
– Första låten skrev jag när jag var elva år, säger hon i TV4:s Nyhetsmorgon.

Clara Klingenström, 26, fick ett genombrott av sällan skådat slag i Melodifestivalen tidigare i år. Artisten sjöng sig hela vägen till en imponerande fjärdeplats i den stora finalen med låten ”Behöver inte dig i dag”.

Hon har sen dess nått placeringar inte minst på Svensktoppen med den känslosamma poplåten – det är faktiskt bara Tusse Chizas vinnarbidrag ”Voices” som strömmats fler gånger än ”Behöver inte dig idag” på nätet, av årets Melodifestivalbidrag.

Klingenström belönades dessutom med Rockbjörnen för Årets genombrott i somras.

Clara Klingenström släpper debutalbum

Nu släpper stjärnskottet sitt debutalbum – som har fått titeln ”Claras dagbok”.

– Det är låtar som varit med mig sen…första låten skrev jag när jag var 11, sen 14, 16 och fram till nu, säger hon i Nyhetsmorgon.

Skrev första låten redan som 11-åring

Klingenström berättar att hon arbetat med låtarna i väldigt många år, och att de är väldigt personliga.

– Första låten var jag när jag var elva år och började sjunga om att min pappa kom in i ett missbruk. Sista låten skrev jag när jag var 16, när jag hade brutit kontakten med honom, men att jag sjöng den på hans begravning. Man får följa en resa, säger hon i TV4.

STOCKHOLM 20210306 Clara Klingenström med låten ”Behöver inte dig idag” under Melodifestivalens deltävling Andra Chansen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Och fortsätter:

– Det varit så många år som jag gått och burit på mina känslor. Skämts över mig själv. Det känns som att folk, bekanta haft konstig syn på vad det var som hände egentligen i vår familj. Då har det bara känts som en revansch på något sätt att få ut det här, och terapeutiskt.

Försonades med pappan: ”Det var jättebetydelsefullt”

Clara Klingenström berättar att hon försonades med sin pappa på sjukhuset, innan han gick bort. Hon har även tidigare berättat om sitt sista möte med pappan i SVT:s ”Fråga doktorn” – en intervju som fick stor uppmärksamhet och mycket kärlek från tittarna då.

– Vi försonades, verkligen. Det var jättebetydelsefullt för mig. Han fick mig och mina syskon tillbaks, han fick en fin sista tid i livet, tror jag. Jag kände mig väldigt älskad i den stunden, säger hon i TV4.

Fotnot: Se hela intervjun med Clara Klingenström här på TV4:s hemsida.

Foto: TV4

Du är fantastisk, Clara! Lycka till med allt!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!