Därför lämnar Nikki Amini egentligen ”Idol” – avslöjar verkliga orsaken bakom kulisserna

Efter fem år säger Nikki Amini nej till att göra en fortsättning i ”Idol”.

Nu avslöjar tv-profilen om den verkliga anledningen bakom avhoppet från tv-succén.

”Att jag har fått uppleva en sista Idolfinal med Nadja och Paulina som finalister är det absolut bästa avslut på min Idolkarriär som jag hade kunnat tänka mig”, skriver hon på Instagram.

Hon har blivit känd som den mest svårflörtade jurymedlemmen i ”Idol”.

Sedan Nikki Amini gjorde entré i programmet för fem år sedan har det varit delade åsikter kring jurymedlemmen.

Hon har fått motta mycket kritik men också kärlek från tittarna.

Men efter fredagens stjärnspäckade Idolfinal, meddelade Nikki själv på sociala medier att hon nu valt att avsluta sin egen Idolresa och även den verkliga orsaken till varför hon försvinner.

”Tack för mig! Jag känner mig oerhört smickrad över att ha fått det fortsatta förtroendet att sitta kvar i Idoljuryn 2021 men jag har valt att tacka nej”, skriver hon i ett inlägg på Instagram och fortsätter:

”Nya spännande möjligheter och projekt har fångat min uppmärksamhet som jag vill fokusera på under nästa år. Med utgivningen av min bok ”I Can Make You a Star” ser jag nu även fram emot att få fortsätta göra det jag älskar mest, inspirera och coacha de som önskar att leva ut sin fulla potential”, skriver hon.

LÄS MER: Paulinas och Nadjas avgörande framtidsbesked – efter Idol-finalen

https://www.instagram.com/p/CIZEggVnkaz/

Bästa avslutet på Idol-karriären

Nikki skriver vidare att Idolfinalen blev det bästa avslutet hon kunnat tänka sig på sin karriär i programmet.

”Jag är oerhört stolt över att jag varit med och skapat ett Idol som känts relevant och attraktivt. Det har framför allt varit väldigt kul att upptäcka framtida artister för den svenska musikscenen. Jag är tacksam över att ha jobbat med så många proffsiga människor i Idolproduktionen under åren som gått – ingen nämnd, ingen glömd”, skriver hon och fortsätter:

”Och sist men inte minst, ett extra stort tack till dig som sett och följt mig i Idol. Jag hoppas att du även är med mig framöver. Tack för allt”.

Nikki Amini
Foto: TV4

Följarna upprörda efter beskedet

I kommentarsfältet är det många som är upprörda efter Nikkis avsked.

”Tycker juryn som varit nu har varit så perfekt… Tråkigt att du lämnar och kommer sakna dig i idol men man ska alltid följa sina drömmar”, skriver en person.

”Tråkigt att du lämnar Idoljuryn. Du har alltid gett deltagarna 100% ärliga omdömen och gett tittarna bra TV”, skriver en person.

”Lycka till Nikki med de som väntar, ska bli spännande att följa dig på nya äventyr”, skriver en tredje.

Så tråkigt att du lämnar Idol fina Nikki. Du kommer vara saknad!